Покрајина определила основним школама у Елемиру и Мужљи скоро 6 милиона динара за инвестиционо и текуће одржавање

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је уговоре о финансирању и суфинансирању реконструкције, адаптације, санације и инвестиционог одржавања 61 објекта предшколских установа, основних и средњих школа и домова ученика на територији АП Војводине, за шта је из покрајинског буџета опредељено 175 милиона динара.
 
 
 
Средства су додељена на основу конкурса Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, а биће, између осталог, издвојена за замену столарије, санацију санитарних чворова и кровне конструкције, енергетску санацију објеката, реконструкцију електроенергетских инсталација и инсталација за загревање објеката, као и за друге радове у циљу побољшања услова за њихово коришћење.
 
Средства су добила и две основне школе са територије Града Зрењанина, и то у износима од по 2.990.000 динара за сваку школу - ОШ “Светозар Марковић Тоза” у Елемиру и ОШ “Серво Михаљ” у Мужљи.
 
Захваљујући том износу, школа у Елемиру извршиће замену фасадне столарије и тиме допринети активностима које Град Зрењанин спроводи на побољшању енергетске ефикасности у школским објектима, посебно у насељеним местима. Школа у Мужљи искористиће средства за финансирање текућег одржавања санитарних чворова.
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6523/APV_0.jpg