“Поново заједно померамо границе знања” - у Зрењанину, након двогодишње паузе, отворена Digitalk конференција

Помоћница градоначелника Зрењанина Снежана Вучуревић отворила је данас, у хотелу “Војводина”, Digitalk конференцију, која се поново одржава у Зрењанину након две године паузе. Под мотом “Поново заједно померамо границе знања”, конференција ће током три дана окупити 40 предавача, организовати два панела и четири радионице, а како је нагласила помоћница градоначелника, Зрењанин овом, као и претходним конференцијама, доказује да заузима високо место у свету дигитализације и популаризације ИТ сектора.
 
 
 
 
“Драго ми је што се овакав скуп поново организује у нашем граду, након двогодишње паузе и желим да истакнем његов значај, у светлу укупног развоја Зрењанина и његове позиције на мапи Србије као пожељног места за инвестирање, за живот и рад. Привредни развој града је у приметном успону, о чему сведоче и градилишта у индустријским зонама и интензивна станоградња, а чињеница је да велике инвестиције тек долазе, посебно у области инфарструктуре. Ниједна од великих инвестиција не може се данас реализовати без значајног учешћа ИТ сектора, који се одавно не може посматрати као издвојена привредна грана, већ као интегрисани део технолошког развоја неке средине у свим областима”, нагласила је Вучуревић и подсетила да се у Зрењанину кадрови у ИТ сектору школују у средњим школама, као и да се близу 300 студената усавршава на Високој техничкој школи и Техничком факултету “Михајло Пупин”.
 
“Нама у локалној самоуправи веома је важно да ученици и студенти из града и околине остану овде и добију могућност да се запосле и граде своју каријеру захваљујући успешним компанијама и фирмама које долазе у Зрењанин”, казала је Снежана Вучуревић.
 
 
 
 
У име организатора, у препуној конференцијској сали хотела “Војводина”, присутнима се обратио Владимир Ковач, нагласивши да је локална самоуправа дала пуну подршку одржавању Digitalk конференције и да је то можда био и кључни подстицај да се конференција ове године поново организује у Зрењанину.
“Када смо почињали 2013. године, нисмо могли знати шта ће се све дешавати у наредним годинама, нити смо били сигурни у себе и идеју да овако нешто покренемо. Најбитније је у тим тренуцима било да уз себе имате пријатеље који верују у вас. Ја сам имао ту срећу да на сличној оваквој конференцији, у Нишу 2007. године, упознам Ивана Минића и Виту Огњановића, и то дружење довело је десетак године касније до догађаја који већ сада обећава  да ће бити већи и бољи од свега што смо до сада сва тројица правили. Између осталог, зато је добро организовати овакве конференције, јер никад не знате шта овакво дружење носи и шта може да донесе за неких десетак година”, поручио је Ковач учесницима и гостима Digitalk конференције. 
 
 
 
 
У оквиру конференције у хотелу “Војводина” јуче и данас организују се и Digitalk E-Commerce Days, с циљем да окупе највеће стручњаке из области електронске трговине и поделе с учесницима искуства, предикције и трендове за наредни период. Најављен као едукативни догађај године за све е-трговце, и овај скуп доприноси улози и месту града Зрењанина као значајне дестинације конгресног туризма у Србији. Хотелски капацитети града Зрењанина овог су викенда у потпуности попуњени, а верујемо да је то тек почетак и да ће таквих дешавања бити све више и на оном нивоу какав је био присутан пре пандемије, пре нешто више од две године. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6502/digitalk_2022_0.jpg