Радови на aрадачком и државном путу код зоне “Југоисток”: припреме за асфалтирање

Две тренутно највеће инвестиције на територији Града Зрењанина, када је у питању обнова путне инфраструктуре, јесу радови на арадачком путу и на државном путу IБ реда бр. 13, на деоници од Новог гробља до индустријске зоне “Југоисток”. На обе локације, пред ускршње празнике, у току су биле припреме за асфалтирање, с тим што је у близини зоне “Југоисток” део новог асфалта већ уграђен, а припреме се врше код раскрснице на првом улазу у зону.
 
 
 
 
Саобраћајница од раскрснице раскрснице с државним путем Зрењанин - Нови Сад до уласка у насељено место Арадац обнавља се у потпуности и радови се изводе на дужини од два километра. Уклоњен је дотрајао асфалт и припремљена нова коловозна подлога, а пред празнике су радови изведени на самом улазу у селу. Следи уградња новог асфалта, а до завршетка радова саобраћаj ка селу се преусмерава преко наредне раскрснице, 3,3 километра северније. Вредност ове инвестиције износи 102 милиона динара и практично ће се до Арадца убудуће стизати потпуно новим путем. Радове на рехабилитацији изводи предузеће “Војпут” из Суботице. 
 
 
 
 
Путари и механизација предузећа “Штрабаг” ангажовани су на завршетку потеза од Новог гробља до зоне “Југоисток”, а највише посла је тренутно на проширењу раскрснице код улаза у зону, у близини погона предузећа “Алпин”. Извођач радова саопштио је да је рок за завршетак радова продужен и очекује се да они буду завршени у наредних неколико дана. Приступ возилима омогућен је до гробља, а транзитни саобраћај се преусмерава преко улица Шећерански пут и Панчевачке.
 
 
 
 
Ови радови, заједно са завршеним у Улици Николе Пашића, део су пројекта рехабилитације 8,7 километара државног пута на деоници кроз град, од Житног трга у Зрењанину до Ечке, односно укрштања с путевима за Лукићево и Орловат. Инвеститор је Јавно предузеће “Путеви Србије”, у питању је инвестиција вредна 614 милиона динара, а део средстава обезбеђен је на основу зајма од Европске инвестиционе банке за трошкове Пројекта рехабилитације путева и унапређења безбедности саобраћаја у Републици Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6532/aradac_radovi_april_0.jpg