Указана почаст Зрењанину - Скупштина Олимпијског комитета Србије заседа сутра у нашем граду


Граду Зрењанину указана је још једна почаст, када су у питању спортски догађаји и организација значајних скупова, јер ће наш град сутра бити домаћин 2. Скупштине Олимпијског комитета Србије у олимпијском циклусу Париз 2024. Заседање највишег органа Олимпијског комитета Србије одржаће се у Барокној сали Градске куће у Зрењанину, с почетком у 11 часова. 
 
У част одржавања овог скупа, на јарболу исред Градске куће биће истакнута застава Олимпијског комитета Србије. Осим челника те организације, предвођених председником Божидаром Маљковићем, на седници се очекује присуство бројних истакнутих спортиста, освајача олимпијских медаља, спортских стручањака и радника у спорту, те ће Зрењанин сутра бити у жижи спортских дешавања у Републици Србији. 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура истакао је да и овим скупом наш град потврђује спремност за организацију значајних спортских манифестација и догађаја, те да је ово само једна у низу активности којима се баштини титула “Европског града спорта”, чува спортски дух и негују нове спортске генерације. 
“Са задовољством смо прихватили организацију и домаћинство Скупштине Олимпијског комитета Србије, као још једног доприноса популаризацији спорта и олимпијских вредности. Град Зрењанин веран је следбеник идеје олимпизма и олимпијског покрета и чувар спортске и олимпијске традиције, о чему најбоље говоре 24 освојене олимпијске медаље наших спортских великана”, подсетио је градоначелник и додао да су бројни пројекти допринели да Зрењанин прошле године понесе титулу “Европског града спорта”, али да се они настављају с реализацијом и у овој години.
 
“У току је обимна реконструкција нашег Градског стадиона, будућег модерног атлетског борилишта, а за нешто више од месец дана домаћини смо највеће спортске смотре ученика Војводине - Школске олимпијаде СОШОВ, на којој очекујемо преко четири хиљаде учесника и гостију”, казао је градоначелник Салапура, упућујући добродошлицу члановима Олимпијског комитета Србије.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6512/OKS_logo_0.jpg