Град Зрењанин подстиче младе на селу да се баве пчеларством - јавни позив отворен до 6. јуна

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура расписао је јавни позив за давање подстицаја Града Зрењанина у виду кошница са пчелињим друштвима младима на селу. Циљ јавног позива је помоћ младима у области пчеларства кроз доделу кошница са пчелињим друштвима у насељеним местима на територији града Зрењанина.
 
Јавни позив отворен је до 6. јуна, а према општим условима за учешће на конкурсу, право за остваривање подстицајних средстава имају физичка лица до 40 година старости. Подносилац пријаве треба да има регистровано пољопривредно газдинство уписано у Регистар пољопривредних газдинстава са активним статусом са најмање 20 уписаних кошница, а највише 30 уписаних кошница. Такође, подносилац пријаве мора бити из насељених места града Зрењанина.  
 
Младим пчеларима који буду остварили право на подстицај биће додељене кошнице од произвођача који су ту врсту помоћи од Града Зрењанина добили 2019. године. 
 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура позвао је младе пчеларе из сеоских средина да учествују на овом јавном позиву, остваре субвенцију града и додатно развију тај вид пољопривредне производње. 
- Указала се потреба за оваквим конкурсом, јер је у претходном периоду, од стране Републике Србије и Града Зрењанина, покренуто више активности које имају за циљ повратак и опстанак младих на селу, као и подстицање да се баве различитим видовима пољопривредне производње. Подсетићу да смо наше пчеларе почели да помажемо 2017. године, када је у ту сврху из градског буџета издвојено три милиона динара. Сви који су тада и касније добили средства у обавези су да након три године врате граду пет кошница, које се потом додељују новим младим произвођачима и управо то ћемо применити у случају овог јавног позива - рекао је градоначелник. 
 
Текст јавног позива и потребна документација објављени су на сајту Града Зрењанина, страници “огласи и конкурси” http://www.zrenjanin.rs/sr/e-uprava/oglasi-i-konkursi

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6580/Pcelari_0.jpg