МaxBet 2. Зрењанински маратон биће одржан у недељу, 29. маја, више улица затвара се за саобраћај

MaxBet 2. Зрењанински маратон биће одржан у недељу, 29. маја, у организацији Спортског удружења “Маратон тим” Зрењанин, најављено је на данашњој конференцији у Градској кући.
 
Заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац рекао је да је то још један од доказа да наш град јесте град спорта.
- Добили смо титулу Европског града спорта 2021. године, а свим овим активностима показујемо да је ту титулу град потпуно заслужио. Организација СОШОВ, одржаног у нашем граду, добила је све похвале, као и седница Олимпијског комитета Србије, многа спортска дешавања су присутна, а међу њима сада и Зрењанински маратон - рекао је Сантовац.
 
 
Заменик је позвао суграђане да дођу и учествују у маратону, посебно у Трци задовољства, која представља прилику не само за трчање, већ и дружење.
- Наравно да са овим маратоном који ће се одржати у Зрењанину стављамо још једну црту о томе да смо град спорта и да се после Београда и Новог Сада и у  Зрењанину трчи трка маратона у пуној дужини, што је показатељ да Зрењанин иде напред, и да у сваком тренутку покушава да подигне лествицу и покаже да је и организационо способан да организује најзахтевније догађаје - рекао је Сантовац, захваливши свима који су узели учешће у организацији овако значајног спортског догађаја у нашем граду.
 
 
Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, захвалила је “Маратон тиму” који је, како је навела, пружио несебичну помоћ у организацији 9. Спортске олимпијаде школске омладине Војводине.
- Такође бих позвала све наше суграђане, и оне који ће трчати, али и оне који неће, да буду на улицама нашег града и да својим присуством увеличају ову спортску манифестацију, за коју је до сада пријављено око 700 учесника из шест земаља. Организаторима желим лепо време и срећу у самој организацији, а ми смо ту да вас подржимо - рекла је она.
 
Владимир Станар, члан организационог одбора, рекао је да ће MaxBet 2. Зрењанински маратон бити отворен у недељу у 9 часова на Тргу слободе, када ће стартовати и главна трка од 42 километра.
- Стартоваће и особе са инвалидитетом, за које смо прошле године посебно прилагодили стазу, у 10 часова, изузетно занимљива ће бити и Трка са осмехом за најмлађе, а организујемо и Трку задовољства на 7 километара, као и штафетну трку и полумаратон. Око 15 часова биће одржано проглашење победника у свим категоријама - навео је Станар.
 
 
Срђан Нешковски, из удружења “Маратон тим” Зрењанин, рекао је да је стаза конципирана тако да не затвара насеља колективног становања и да ће грађани несметано моћи да се крећу.
- Стаза пролази кроз “Малу Америку”, центар града, затим до “Леснине”, кроз Улицу Коче Коларова и завршава у центру, тако да остали делови у којима су претежно зграде колективног становања неће бити затваране. Важно је и то да је стаза безбедна за тркаче, биће ту полицијске и медицинске службе и обезбеђење - рекао је он, захвалио свим грађанима у деловима града кроз које пролази траса на разумевању и позвао их да изађу из својих домова и поздраве тркаче. 
 
Станар је још рекао да су пријаве отворене и да се заинтересовани још могу пријавити.
- Обезбедили смо касне пријаве, што подразумева стартни број са мерењем времена и медаљу - рекао је Станар и захвалио граду Зрењанину који је подржао организацију Зрењанинског маратона. 
 

Улице на траси маратона се затварају у 8.00 часова и биће затворене најкасније до 15.00 часова. У питању су следеће улице: Трг слободе, Краља Александра Карађорђевића, Светосавска, Немањина, Слободана Бурсаћа, Савезничка, Петефијева, Обилићева, Обала Соње Маринковић, Др Славка Жупанског (Народног фронта), Суботићева, Кеј 2. октобра, Гундулићева, Стевице Јовановића, Ђорђа Стратимировића, Јована Поповића, Народне омладине, Змај Јовина, Ђуре Јакшића, Југ Богдана, Коче Коларова, Војводе Петра Бојовића, и потом поново Змај Јовина, Народне омладине, Суботићева и Трг слободе, где је и циљ трке. 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6572/Press_2_ZR_maraton_0.jpg