Одржан 24. Сајам запошљавања - пријавило се 42 послодаваца, а тражени су радници различитих профила за 449 радних места

У организацији Националне службе за запошљавање - Филијала за запошљавање Зрењанин, у хали спортова “Звонимир Звонко Вујин” одржан је данас 24. Сајам запошљавања.
 
 
Сајам је обишао и члан Градског већа Војислав Арсенов који је, након разговора са Гораном Томовићем, начелником Одељења за посредовање у запошљавању НЗС Зрењанин, изразио задовољство што је ове године радна места понудило 42 компаније, што је више у односу на претходне године.    
 

Александра Штрбац из НСЗ - Зрењанин казала је да су тражени радници различитих профила, од I до VII степена стручне спреме, за 449 радних места: кројачи, шивачи, заваривачи, продавци, агенти продаје, комерцијалисти, магационери, пакери, возачи, оператери у производњи, референти, CNC оператери, конобари, кувари, помоћни радници у кухињи, службеници обезбеђења, машински инжењери, инжењери електротехнике, преводиоци за немачки језик, економисти, инжењери заштите биља, агрономи.
 
Међу послодавцима су Млекопродукт, Компанија Линглонг, Шивноз, Есекс, Ремондис, Гезе, Колпа, Гомекс, ББ Трејд, Дрекслмајер и други.
 
 
Навела је и да због епидемиолошких услова 2020. године сајмови нису одржавани, а Национална служба за запошљавање организовала је, на републичком нивоу, први Виртуелни сајам запошљавања 2021. године који је показао добре резултате.
 
Штрбац је казала и да је на претходно реализованим сајмовима (23 сајма одржана у Зрењанину) тражено 5.754 радника, а да се запослило 4.581 лице са евиденције незапослених.
 
Сајмови се одржавају од 2005. године. По традицији, сајмови су до 2020.године одржавани у пролеће, како у филијали Зрењанин тако и у испоставама.
 
 
Када је реч о броју лица на евиденцији филијале за запошљавање Зрењанин, навела је да је на подручју Средњобанатског округа на крају априла 2022. године било 11.381 лице, од тога, у највећој општини, у Зрењанину је 5.628 лица. 
 
На крају априла, у односу на почетак године, дошло је до смањења броја лица на евиденцији филијале за запошљавање Зрењанин - за око 250 лица у округу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6574/zaposljavanje_sajam_00.jpg