Празник трчања у Зрењанину - више од 800 учесника на 2. Зрењанинском маратону и пратећим тркама

Зрењанинским улицама данас је трчало више од 800 такмичара, активних атлетичара и рекреативаца, који су наступили на 2. Зрењанинском маратону и неколико пратећих трка. Након прошлогодишње премијере, MaxBet 2. Зрењанински маратон испунио је очекивања и поново окупио бројне атлетичаре и љубитеље трчања и рекреације, који су се опробали у маратонској трци на 42,2 километра, полумаратону, трци задовољства на 7 километара и штафетном полумаратону 3х7 км, а стазу од 3 километра превалило је и двадесетак учесника са инвалидитетом. Најмлађи су се прикључили “трци с осмехом”.
 
 
 
 
Отварајући манифестацију, градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је потом и успешно учествовао у трци задовољства, рекао је да, након другог издања, Зрењанински маратон већ прераста у традицију. 
- Велики поздрав за све тркаче, велики поздрав из Зрењанина, града спорта, из Европског града спорта, хвала организаторима, волонтерима, свим службама које су дале допринос организацији овог другог маратона. Прошле године била је премијера и рекли смо, када пређемо ону ризичну цифру - други маратон - мислим да то постаје значајна традиција, и по броју учесника и по организацији, и идемо сигурно ка том циљу - поручио је градоначелник учесницима, пожелео им добро време и да остваре најбоље личне резултате. 
- Надам се следеће године новом сусрету на наредном маратону, овде у Зрењанину и срећно - прогласио је Симо Салапура MaxBet 2. Зрењанински маратон отвореним.
 
 
 
 
Организатори, председник и секретар удружења “Маратон Тим” из Зрењанина Владимир Станар и Срђан Нешкоски, задовољни су бројем учесника данашње трке и истичу да свака маратонска трка са више од 50 учесника завређује пажњу. За најдужу стазу данас је у Зрењанину било пријављено 69 тркача, на старту полумаратона нашло се 220, а трке задовољства, која је данас била и најмасовнија, 420 учесника. 
 
 
 
 
Победник MaxBet 2. Зрењанинског маратона је Драган Младеновић из тима АРК “Дуге стазе” Свилајнац, у времену 3:06:05, други је Милан Милосављевић, АК “Маратонац” у времену 3:08:30 и трећи Александар Штајфер, члан АК “Апатин”, с резултатом 3:12:56. У женској конкуренцији, победница је Јована Стелкић, чланица АК “Бечеј”, у времену 3:15:41, другопласирана је Данијела Цветковић, АК БСК Борча и трећа Кристина Гудељ, АРСУ “Следи ме”.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6579/MARATON_2022_0.jpg