Радови на деоници државног пута - затворен саобраћај поред индустријске зоне “Југоисток”, радови и на кружној раскрсници на обилазници

Јавно предузеће “Путеви Србије” саопштило је да су настављени радови на појачаном одржавању државног пута I Б реда број 13, на деоници Зрењанин – Ечка, и то на деоници поред индустријске зоне “Југоисток”. 
 
Од јуче поподне саобраћај је обустављен од кружног тока на улазу у Зрењанин из правца Ечке, до прикључка за предузеће “Алпин”. Алтернативни путни правац је кроз индустријску зону “Југоисток”. Такође, онемогућен је и улаз на државни пут из смера Панчевачке улице. 
 
 
 
 
Како најављују извођачи, предузеће “Штрабаг”, планирано трајање радова је 39 дана, а радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом. 
 
У оквиру истог пројекта рехабилитације државног пута I Б реда број 13, у току су и радови у зони Житног трга, где се саобраћај одвија успорено, а онемогућен је приступ возилима из Улице Ђурђа Смедеревца и кретање кроз Житни трг.
 
 
 
 
Видљиве су и контуре и прилазне саобраћајнице кружној раскрсници у Првомајској улици, која се гради на делу обилазнице кроз граднулички атар. У односу на досадашњи правац, возила која се буду из Првомајске улице укључивала на будућу обилазницу, чиниће то скретањем лево ка кружном току, а возила која буду долазила с атарског пута из правца потеза “Марjaнов брод”, на кружну раскрсницу укључиваће се скретањем у десно.  
 
 
 
 
На тој траси у току су радови на постављању ивичњака на кружној раскрсници и прилазним саобраћајницама и припреми подлоге за асфалтирање, а довршени делови пута практично су спојени. Радове изводи предузеће “Војводинапут - Бачкапут” из Новог Сада, чији су радници и механизација ангажовани од стране инвеститора, ЈП “Путеви Србије”.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6569/OBILAZNICA_RADOVI_0.jpg