Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и другх маргинализованих група изазване пандемијом COVID 19 - прикључење 27 домаћинстава на водоводну мрежу

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и директор ЈКП “Водовод и канализација” Предраг Бодирога недавно су са заменицом генералног секретара Генералног секретаријата Владе Републике Србије Тамаром Стојчевић, потписали Уговор о пословно - техничкој сарадњи на извођењу радова на изградњи прикључака и шахта за смештај водомера за ромска и друга маргинализована домаћинства у улицама Млекара први и други ред и насељеном месту Јанков Мост.

 

 

Инвеститор је Град Зрењанин, извођач радова предузеће “Водовод и канализација”, а уговор је потписан у оквиру пројекта “Смањење додатне рањивости Рома, Ромкиња и другх маргинализованих група изазване пандемијом ЦОВИД 19 у 18 локалних самоуправа.
На основу тог уговора, тренутно се изводе радови на оспособљавању осамнaест прикључака у Јанков Мосту. До сада је урађена половина радова и очекује се да они потпуно буду окончани до краја недеље.

 


По завршетку тих радова уследиће и изградња девет прикључака у Зрењанинским улицама Млекара први и други ред. То ће, када сви радови буду завршени, омогућити прикључење 27 домаћинстава на водоводну мрежу.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6570/vodovod_radovi_j_most_00.jpg