Одржана 15. Седница Градског већа - усвојен предлог одлуке који се тиче санације-ремедијације и затварања постојеће градске депоније-сметлишта

Петнаеста по реду седница Градског већа одржана је данас, а председавао је градоначелник Симо Салапура. 

 


Прва тачка дневног реда која је усвојена била је Утврђивање Предлога Одлуке о давању сагласности на предлог Пројекта јавно-приватног партнерства финансирања и извођења радова на потпуној санацији-ремедијацији и затварању постојеће градске депоније-сметлишта на територији града Зрењанина и изградњи санитарне касете, са јавним плаћањем о којој је известила помоћница градоначелника Стојанка Цица Вучковић.

 

 

Чланови Већа усвојили су затим Предлог Одлуке о потврђивању мандата одборника Скупштине града Зрењанина Љубомира Ердељана. Известилац је била Златинка Јефтић, као и Предлог Одлуке о прибављању грађевинског земљишта у јавну својину града Зрењанина непосредном погодбом. Како је навела известилац Мила Ратковић Панић прибављено земљиште било је у приватној својини Стечајне масе ЗЗ ”Мужљански ритови” - у стечају, у Мужљи, Мађарске комуне бр, 4 по укупној цени од 413.232,45 динара, што је значајно мањи износ од планираног, а у циљу стварања имовинско-правних предуслова ради привођења предметног земљишта планској намени предвиђеној ПГР “Мужља” у Зрењанину - јавна површина - улица, и то је од општег интереса за град Зрењанин.

 

 


На данашњој седници усвојен је и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допуни Статута Туристичке организације града Зрењанина. Како је известио директор Зоран Љуботина реч је о усаглашавању са Законом о туризму, а исто тако, усвојен је и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о изменама и допунама Статута Савремене галерије Уметничке колоније Ечка -Зрењанин, што се по речима Тање Лукић, у већем делу тиче усаглашавања са Законом о култури.

Чланови већа усвојили су и Предлог Закључка о давању сагласности на Измене и допуне програма пословања ЈКП ''Водовод и канализација'' Зрењанин за 2022. годину и Предлог Закључка о давању сагласности на Измену и допуну програма пословања ЈКП ''Чистоћа и зеленило'' Зрењанин за 2022. годину. О тим тачкама известили су Горан Миливојев и Марија Несторов.

 

 

По завршетку седнице новинарима се обратио заменик градоначелника Саша Сантовац који је рекао да се данас настављају активности на уређењу животне средине и екологије које је Град Зрењанин зацртао пре неколико година.
- Настављамо пројекат санације и уређења градске депоније, а чланови Градског већа данас су усвојили ту одлуку коај ће бити прослеђена Скупштини града, након претходних сагласности добијених од Министарства, следећи кораци који нас очекују јесу расписивање јавног позива, избор фирме која ће радити санацију, што ће исто тако морати да прође процедуру Градског већа и Скупштине града. То је само један корак, а оно што је веома битно и значајно у уређењу животне средине јесте и да нас ускоро очекује издавање грађевинске дозволе за пречистач отпадних вода. Ове године много је урађено и на уређењу паркова у нашем граду, а данас смо урадили још нешто, прибавили смо одређене парцеле које по плану представљају улицу, што је урађено у интересу грађана који живе у том делу града, али и Града Зрењанина - рекао је Сантовац.

 

 

Заменик Сантовац је рекао да се након добијања грађевинске дозволе очекује и пријава радова, а затим и почетак радова на изградњи пречистача, као и радови који су у обавези града - приступна саобраћајница, довођење отпадних вода цевоводом од колектора до пречистача, што ће, како је рекао, створити потпуно другачију слику Бегеја.

 


- Проблем на који су се грађани потпуно оправдано жалили, а то су непријатни мириси из Бегеја, на овај начин ће коначно бити решен - поручио је Сантовац.        
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6594/GRADSKO_VECE_00.jpg