Почело асфалтирање кружне раскрснице - деоница обилазнице до краја јуна спремна за саобраћај

Путари предузећа “Војводинапут - Бачкапут” из Новог Сада, ангажовани од стране инвеститора, ЈП “Путеви Србије”, почели су пре два дана радове на асфалтирању кружне раскрснице у Првомајској улици, на деоници транзитног пута (“обилазнице”), чиме се ушло у завршну фазу радова у оквиру III фазе - деонице од Михајловачког до Темишварског друма. 
 
 
 
 
Рок за завршетак свих радова и припрему деонице за пуштање у саобраћај је до краја јуна. Истовремено с асфалтирањем кружне раскрснице, приступних путева из Првомајске улице и дела трасе у дужини од 480 метара, изводе се радови на постављању темеља стубова расвете и уређењу земљаних површина уз трасу. Раде се и нове саобраћајне табле, јер се са ове кружне раскрснице отвара нови улаз у североисточни део града.
 
 
 
 
Радови су трајали дуже од очекиваног, делом због путем јавне набавке изабраног лошег извођача радова, делом због адаптације трасе високонапонског далековода над саобраћајницом, тако и због епидемије, која је значајно успорила све активности. Ипак, посао је у завршној фази и пуштањем у саобраћај овог дела обилазнице стичу се услови за измештање највећег дела транзитног саобраћаја ван градских улица. 
 
 
 
 
Возила у транзиту више неће саобраћати кроз улице у месним заједницама “Граднулица” и “Шумица”, као ни преко моста у Принциповој. Деоница од Михајловачког до Темишварског друма дужине је 3,7 километара и осим две кружне раскрснице, на њој је подигнут и најскупљи објекат на целокупној траси обилазнице дугој 14,5 километара - мост преко Бегеја. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6600/obilaznica_asfaltiranje_0.jpg