Заменик Саша Сантовац обишао отворени градски базен поводом почетка купалишне сезоне - цена улазнице непромењена у односу на претходну годину

Отворени градски базен Спортског центра “Југ” на “Шећерани“ почиње са радом и улаз на базен данас ће биће бесплатан, а посетиоцима ће бити на располагању до 31. августа. 

Поводом почетка купалишне сезоне базен је данас обишао заменик градоначелника Саша Сантовац, заједно са  директором ЈУ "Спортски објекти" Данијелом  Шебезом.

 


- Након отварања купалишне сезоне на “Пескари” и излетишту Тиса, отварамо сезону и на отвореном базену. Захваљујући радовима које је спровела јавна установа “Спортски објекти”, базен је сређен и припремљен за сезону - рекао је он. 

Сантовац је навео и да ће базен, као и ранијих година, бити отворен од 11.00 до 18.30 часова.
- Желели смо да цена улазница остане непромењена у односу на прошлу годину, све у циљу да што више Зрењанинаца дође овде, а знамо сви, да је базен омиљено место великог броја наших суграђана. Велика посећеност базену говори и о потреби његовог рада, као и за пратећим садржајима који су такође на располагању посетиоцима - рекао је Сантовац, захвалио запосленима у ЈУ “Спортски објекти” и уједно позвао Зрењанинце да дођу и уживају на градском базену. 

 

 

Управник Градског базена Драган Богдановић рекао је да су сви радови на време завршени и да је пред почетак купалишне сезоне завршена санација шкољке базена, замењене су оштећене млазнице и сунцобрани, а урађено је и комплетно фарбање базена и бетонских површина. 
Поред тога, казао је, спроведена је и дератизација и дезинсекција травнатих и бетонских површина.
- Добили смо резултате анализе воде од Завода за јавно здравље о хемијској и бактериолошкој исправности воде, чиме су се стекли услови за отварање сезоне. Оптималан број купача на базену је од хиљаду до хиљаду и по купача, а анализе воде раде се свакодневно на свака два сата, тако да не постоји разлог за бојазан од неисправне воде за купање - рекао је Богдановић.

 

 

Казао је и да цена улазнице за одрасле износи 170 динара, за децу до 12 година 80 динара, док деца до 5 година улазе бесплатно, уз пратњу одраслих.
- Људи често питају због чега је базен отворен тек од 11 часова радним данима, док је викендом отворен од 10. Разлог томе су тренинзи, али и припремање воде, што је веома важно - рекао је Богдановић.

 


Иначе, блок карата за 25 дана износи 3.250 динара за одрасле, 2.000 динара за децу до 12 година. Цена улазнице за студенте је 80 динара, док је цена за лежаљку 150 динара. 
      
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6613/BAZEN_OTVARANJE_SEZONE_2022_00.jpg