Зрењанински малишани испунили Културни центар до последњег места: Зрењанинска филхармонија изводи симфонијску бајку “Пећа и вук” у четири термина

Првим данашњим концертом, у 10 часова, извођењем симфонијске бајке “Пећа и вук” у препуној сали Културног центра Зрењанина, Зрењанинска филхармонија и ученици Музичке школе “Јосиф Маринковић” обележавају Међународни дан деце, 1. јун. 
 
Дело чувеног композитора Сергеја Прокофјева и овакав начин извођења изазвали су велико интересовање младе зрењанинске публике, па су тако три предвиђена термина концерта допуњена још једним. То значи да ће наступу Зрењанинске филхармоније и младих музичара школе “Јосиф Маринковић” присуствовати скоро три хиљаде наших најмлађих суграђана, претежно ученика основних школа са територије града. 
 
 
 
 
Зрењанинском филхармонијом дириговао је маестро Микица Јевтић, а кроз симфонијску бајку и њене ликове публику је, на себи својствен начин, водио наратор, познати глумац Иван Ђорђевић - Џуди.  
 
Првом концерту присуствовао је и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, који је био у друштву директора Зрењанинске филхармоније Романа Бугара. Они су истакли значај овог догађаја и могућност да се велики број основаца из нашег града упозна с једним занимљивим музичким делом, прилагођеном њиховом узрасту, али и радом Зрењанинске филхармоније, као истакнутог музичког колектива, који ове године, по први пут, организује професионалну концертну сезону у нашем граду. 
 
 
 
 
Пројекат су подржали: Министарство културе и информисања Републике Србије, Покрајински секретаријат за спорт и омладину, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Град Зрењанин.
 
У реализацији пројекта учествују Културни центар Зрењанина и Музичка школа “Јосиф Маринковић” Зрењанин.
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6583/KONCERT_MALA_FILHARMONIJA_0.jpg