После 43 године у Зрењанин стигла европска медаља у кајаку - градоначелник примио репрезентативца Николу Ковачевића

Никола Ковачевић, члан Кајак клуба “Бегеј”, освојио је сребрну медаљу на Европском првенству за јуниоре и сениоре до 23 године у кајаку на мирним водама, у олимпијској дисциплини кајак четверац на 500 метара са партнерима Бранком Лагунџићем, Луком Стојковим и Стефаном Врдољаком. Такмичење је одржано на водама савског језера, на Ади Циганлији у Београду. 
 
Тим поводом, данас је Ковачевића угостио и градоначелник Зрењанина Симо Салапура, истакавши да се не ради о обичној медаљи, већ да је овај успех далеко значајнији.
“Ово је прва медаља у кајаку са великих такмичења која је стигла у Зрењанин после 43 године и потврда да су у нашем клубу стасали репрезентативци спремни да се надмећу на светској сцени. То је и резултат квалитетног и континуираног рада клуба у целини и драго нам је што Кајак клуб “Бегеј” следи и нашу агенду “Европског града спорта” и омогућује деци да се бесплатно баве спортом, а Град Зрењанин ће их подржавати у томе”, рекао је градоначелник и подсетио да је том клубу град недавно уступио гумени чамац са ванбродским мотором, који се користи током тренинга и такмичења. 
 
 
 
На пријему у Градској кући били су и тренери у кајак клубу Срђан и Горан Ђорђевић, као и генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина Вукосава Ђапић Атанацковић
 
Никола Ковачевић постао је члан националне селекције и обезбедио учешће на Светском првенству у септембру, у Сегедину, у две олимпијске дисциплине - четвороседу и двоседу на 500 метара. Кајаком се бави од 2015. године. 
“Припремамо се максимално за обе дисциплине, па ћемо видети колико вредимо”, изјавио је овај скроман и узоран спортиста. 
 
 
 
Из клуба најављују и одржавање 11. међународне регате, 14. августа и позивају све заинтересоване малишане, старије од осам година, да се укључе у бесплатну школу кајака, која се организује сваке године током летњег распуста. Тренинзи се одржавају свакодневно, у преподневном термину, од 10 часова и вечерњем, од 18.30 часова, када се и могу јавити у просторије клуба, на обали Бегеја испод моста код Полицијске управе. Тренутно у клубу тренира око 50 деце, поручују из Кајак клуба “Бегеј”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6662/PRIJEM_NIKOLA_KOVACEVIC_0.jpg