Успех младе кошаркашке репрезентације Србије на ЕП Б дивизије, у екипи двојица Зрењанинаца, честитка градоначелника Салапуре

Млада кошаркашка репрезентација Србије У20, играчи рођени 2002. године и млађи, освојила је прво место на Европском првенству Б дивизије, пошто је у финалу савладала Исланд резултатом 81:67. Тим који води тренер Владимир Јовановић тако је без пораза завршио турнир у главном граду Грузије, Тбилисију.
 
Самим пласманом у финале Европског првенства Б дивизије, наши момци су остварили зацртани циљ – повратак у А дивизију. Међутим, желели су да сјајне партије у Тбилисију крунишу и коначним тријумфом. У намери су и успели, иако се Исланд показао као врло неугодан ривал, који је такође желео да победом стави тачку на ово такмичење. Лука Пауновић је са 17 поена био најефикаснији, Алекса Ковачевић је додао 15, на поен мање стали су Војин Медаревић и Михаило Мушикић.
 
 
У саставу репрезентације била су и двојица кошаркаша рођених у Зрењанину, где су и начинили прве кошаркашке кораке: Марко Андрић и Војин Медаревић. Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, у духу “Европског града спорта”, упутио је честитку и њима и репрезентацији у целини, оцењујући овај успех као још једну потврду да је Србија земља кошарке, али и да је Зрењанин и даље расадник кошаркашких талената. 
 
- Честитам Андрићу, Медаревићу и осталим нашим младим репрезентативцима на овом сјајном резултату, желим им успешну кошаркашку каријеру и још трофеја и у сениорском узрасту. Посебно нам је драго што и у овој селекцији има играча пониклих у нашем граду, који настављају дугу и богату кошаркашку традицију и на најбољи начин баштине спортске домете својих претходника - поручио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура, а честитка је упућена и на адресу Кошаркашког савеза Србије. 
 
Фотографије: Кошаркашки савез Србије/ by FIBA
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6658/Srbija-Island-0.jpg