Градоначелник угостио прослављену српску одбојкашицу, нашу суграђанку Мају Огњеновић: Зрењанин увек осећам као свој град

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура данас је угостио прослављену српску одбојкашицу Мају Огњеновић, која је боравак у родном Зрењанину искористила и за посету Градској кући и спортски разговор с градоначелником, о актуелним темама и плановима.  
 
Обележавајући две деценије од преласка из зрењанинског “Поштара” у београдску “Црвену Звезду”, а наредне године исто толико и од почетка репрезентативне каријере, Маја Огњеновић изразила је жељу да наступи управо у родном граду, у једном ревијалном и хуманитарном мечу. Како каже, између Београда, Истанбула (у ком је провела највише клупских сезона) и Зрењанина, управо су се Зрењанин и “Кристална дворана” наметнули као најпогодније место за такав спортски догађај и о томе је данас било речи током разговора с градоначелником. 
 
 
Градоначелник Салапура подсећа да је Маја Огњеновић једна од натрофејнијих спортисткиња рођених у нашем граду и да није потребан посебан разлог да буде гост Градске куће, и да се увек с њом може разговарати о некој спортској теми, догађају или планираним активностима.
- Недавно је завршена израда мурала у насељу “4. јул”, што је још један наш допринос неговању културе спортског сећања на појединце и клубове који су прославили овај град на спортским борилиштима широм света. Маја Огњеновић увек је добродошла и сада смо разговарали о њеним и нашим спортским плановима, могућности да овде организујемо пригодан одбојкашки меч и укажемо јој поштовање какво сигурно заслужује, али и да својим спортским искуством и резултатима допринесе развоју одбојке у граду у неком наредном периоду - истакао је градоначелник Зрењанина. 
 
 
 
Маја Огњеновић посебно је почаствована и привилегована што је на згради у којој је одрасла изведен мурал с њеним ликом.
- Мени је тим муралом указана не само част, већ и поверење на ком сам веома захвална и можда чак и не постоје речи којима могу да то опишем. Када сам по завршетку сезоне дошла у Зрењанин и видела свој лик у таквој величини, то је у мени изазвало посебне емоције - прокоментарисала је одбојкашица рад академског сликара Флора Виорела и иницијативу Града Зрењанина да се овај мурал уради.   
 
У Зрењанину је Огњеновићева провела већи део лета, пошто јој је ово прво лето без репрезентативних обавеза. Предстоји јој нова клупска сезона у Турској, а размишља и да, по завршетку каријере, свакако остане у одбојкашком спорту и можда се посвети раду с децом. 
- Често долазим у Зрењанин, чак и ако сам кратко време слободна, на пар сати или неколико дана, осећам га као свој град и увек ми је близу срца. Одбојка је, ипак, посао који највише волим и радим толико дуго и била би штета и неправда да своје знање и искуство не пренесем на млађе нараштаје или на оне којима је то потребно. И о томе сам разговарала с градоначелником, да би потенцијално једног дана, управо у Зрењанину могла оформити неку школицу, камп или организацију те врсте. То су неки планови, а интересовање сигурно постоји, Зрењанин је град спорта у ком је одбојка увек била на највишим могућим гранама, са много талената, које је увек пратио квалитетан стручан рад - рекла је Маја Огњеновић приликом данашње посете Градској кући.  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6696/Maja_Ognjenovic_0.jpg