Историјски тренутак за зрењанински фудбал - наш суграђанин делилац правде на мечу УЕФА Лиге шампиона за играче до 19 година

Нашем суграђанину Ивану Микалачком, фудбалском судији Супер лиге Србије и председнику стручне струковне организације судија Фудбалског савеза града Зрењанина, указано је поверење из Европске куће фудбала и Судијске комисије Фудбалског савеза Србије да буде један од арбитара на утакмици УЕФА Лиге шампиона за млaде, одиграној 13. септембра у Португалу. 
 
 
 
Делегирање Микалачког на поменутој утакмици огроман је искорак, како за њега лично, тако и за градску организацију судија у Зрењанину, али и за целокупан зрењанински фудбал. Уследило је скоро деценију након што је тадашњи ФИФА помоћни судија, а од пре неколико дана реизабрани председник Стручне струковне организације судија Фудбалског савеза Војводине Бранко Павловић, био арбитар на међународној сцени. 
 
Микалачки је обављао дужност првог помоћног судије на утакмици 2. кола UEFA YOUTH LEAGUE (играчи до 19 година) између ФК Порто и ФК Клуб Бриж (2:1). Утакмицу је судио Ненад Минаковић, један од наших најмлађих судија са знаком ФИФА, док је други помоћни судија био прволигашки делилац правде Александар Говедаровић из Велике Плане. Четврти судија био је Португалац Carlos Andre Fernandes Macedo.   
 
 
Учешће судије из Зрењанина на званичној утакмици под окриљем Европске фудбалске федерације (УЕФА) представља још једно у низу признања за квалитетан и стручан рад Организације судија фудбалског савеза града Зрењанина.    

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6730/Ivan_Mikalacki_0.jpg