Нова добродошлица на улазима у град - постављен натпис “Зрењанин” и грб града на две кружне раскрснице

Ћирилични натпис “Зрењанин” и грб града дочекују од данас све оне који улазе у наш град из правца Багљаша или од главне аутобуске станице. Наиме, по угледу на неке друге средине, али уз уважавање његове специфичности, на две кружне раскрснице постављен је натпис белим словима, на плавом носачу и уз њега грб. Утисак употпуњује и градска застава на јарболу, тако да улазак у урбану зону града од данас за све путнике изгледа нешто другачије него до сада.
 
 
 
 
Улазе у град на укрштањима са транзитним путем око Зрењанина (“Обилазница”), уз уређене кружне раскрснице, које одржава ЈКП “Чистоћа и зеленило”, красе и државне заставе Републике Србије. Оне су постављене на Багљашу, улазу у индустријску зону “Југоисток” и на Темишварском друму, где је недавно пуштена у саобраћај деоница обилазнице, с новим мостом преко Бегеја.    
 
 
 
За припрему, израду и монтажу натписа “Зрењанин” заслужна су зрењанинска предузећа “Bodax tim” и “Дигинет”. Слова и грб израђени су од алу-бонд плексигласа, материјала који гарантује постојаност и трајност у дужем временском периоду. Натпис неће бити осветљен, јер тако нешто не дозвољавају прописи. Сматра се да би то одвлачило пажњу учесника у саобраћају и умањило концентрацију током вожње у кружном току, па је, у међувремену, искључена расвета и тамо где је раније постојала, као што је случај са натписом на улазу у Нови Сад.  
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6726/NATPIS_ZRENJANIN_0.jpg