Пријаве и припреме су већ у току - 6. Зрењанински полумаратон биће одржан 2. октобра

Шести Зрењанински полумаратон одржаће се у недељу, 2. октобра 2022. године, са већ устаљеним програмом - трком задовољства на 7 километара, штафетном трком 3 пута 7 километара и полумаратонском трком, трасом централним зрењанинским улицама, дугом 21 километар.  
 
У циљу што боље припреме манифестације, у петак је одржан и радни састанак у кабинету градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, ком су присуствовали представници организатора и руководиоци зрењанинских спортских савеза и установа. 
 
 
Организатор, Атлетско-рекреативни клуб “Петровград”, који полумаратон реализује уз помоћ Спортског савеза града, Града Зрењанина, спонзора и пријатеља трке, обавештава све заинтересоване да су пријаве за учешће већ у току и да сви који желе да наступе на некој од трка могу то учинити путем линка https://www.zrmaraton.rs/ 
 
Ове године полумаратон ће имати и значајну спонзорску подршку од стране два истакнута градска колектива - сребрни спонзор је компанија “Дијамант”, а златни - генерални спонзор компанија “Гомекс”.
 
    
 
Подсећамо да је први Зрењанински полумаратон одржан 6. новембра 2016. године. Касније устаљен на први викенд у месецу октобру, полумаратон расте из године у годину, и по оргнаизацији и по квалитету и броју учесника. Прошле године, у којој је Зрењанин понео титулу “Европског града спорта”, у све три трке наступило је око 800 учесника, а победници главне трке били су кенијски маратонац Стенли Кипруто и наша прослављена дугопругашица Оливера Јевтић, која је била и промотерка 5. Зрењанинског полумаратона. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6716/6_ZR_polumaraton_0.jpg