У вртиће Предшколске установе Зрењанин уписан рекордан број деце - градоначелник формира тим који ће “снимити” све објекте

У двадесет вртића Предшколске установе Зрењанин ове школске године уписано је 2610 деце, што је рекордан број - рекао је данас вршилац дужности директора те установе Жељко Цвијановић. То је, по његовим речима, условило и да се приступи другачијем сагледавању боравка деце у установи, а у складу с њиховим бројем биће извршене и одређене измене у организацији ПУ Зрењанин, пре свега у систему припреме и снабдевања оброка. На иницијативу градоначелника Зрењанина Сима Салапуре формираће се тим који ће обићи све објекте и “снимити” стање у ком се налазе.
 
 
 
 
Цвијановић каже да је скоро комплетан јеловник претрпео промене.
- Имамо нашу пекару, чији различити производи наилазе на позитивне реакције деце и запослених, измене у јеловнику присутне су и у централној кухињи Предшколске установе, сматрамо да нормативе треба кориговати и да деца морају да се квалитетније хране. У сарадњи с локалном самоуправом наћи ћемо начине и да, у физичком и функционалном смислу, унапредимо и поправимо објекте у којима деца бораве. Тим који буде оформио градоначелник обићи ће све објекте, утврдити који су приоритети и како на најјекономичнији начин да се санирају. Морамо бринути о градском буџету, али и у потпуности осигурати безбедан боравак деце у вртићима - рекао је вршилац дужности директора Предшколске установе.
 
 
 
 
Градоначелник Зрењанина изразио је задовољство због наведених података о упису и подсетио да у Зрењанину, за разлику од многих градова, никада није било листа чекања за упис у вртиће и да ће град наставити с улагањима у овој области.
- Пре две године у насељу “Путниково” отворили смо најсавременији објекат у саставу Предшколске установе, вртић “Бубамара”, а овај број уписане деце, који значајно превазилази вишегодишњи просек, свакако радује и обавезује нас на даља улагања. Напоменућу и да смо у претходном периоду, иако оне нису у саставу Предшколске установе Зрењанин, формирали и 15 млађих вртићких група при школама у насељеним местима и да за смештај деце влада велико интересовање. Све то говори да идемо у добром смеру и надамо се расту броја уписане деце и у наредним годинама, и у граду и у нашим селима - истакао је градоначелник Салапура.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6710/Vrtic_deca_0.jpg