Белгијска компанија „Талент фор блајндс” преселила производњу у нове погоне на Багљашу, најављује ширење асортимана и нова запошљавања

Белгијска компанија која од 2017. године послује у Зрењанину, "Талент фор блајндс” ("Тalent for blinds” - "Т4B”), недавно је преселила производњу у новоизграђене погоне у индустријској зони “Багљаш”, уз вредност инвестиције од око 3,5 милиона евра. Такође, 1. новембра ове године навршиће се тачно 15 година од отварања првог производног погона у оквиру тада формиране индустријске зоне на западном ободу града (компанија “Помпеа”), а потом и до инфраструктурног опремања још три зоне - “Југоисток - Ечка”, “Северозапад - Елемир” и “Исток”. Тим поводима, компанију “Т4Б” су данас посетили градоначелник Зрењанина Симо Салапура и помоћница градоначелника Цица Вучковић
 
 
 
 
Ова компанија, која се бави производњом различитих врста ролетни и декорације за прозоре, одличан је пример колектива који је почео с радом у Зрењанину у изнајмљеној хали и са свега петоро запослених, да би након пет година, изградио савремен производни простор, у ком је тренутно 120 радника. Из компаније најављују и ширење асортимана и нова запошљавања, чији би број, у зависности од економских прилика, требало да достигне 300 радника. 
 
Оцењујући овај инвестициони подухват као значајан и за зрењанинску привреду у целини, градоначелник Зрењанина Симо Салапура рекао је да пример компаније “Талент фор Блајндс” потврђује колико је Зрењанин привлачан за инвеститоре. 
- Индустријска зона “Багљаш” је управо пре петнаест година примила прву компанију, ово је и мали јубилеј и у нашим индустријским зонама сада имамо око 7.000 запослених. Интересаната за индустријске зоне има и даље, последњом приликом истакао сам да су нам достављена три писма о намерама, сада се тај број проширио на шест и интензивно радимо на проширењу и додатном опремању индустријских зона. За то су нам потребна и озбиљна средства, али значај ових инвестиција препознаје и Влада Републике Србије, која је определила 450 милиона динара за додатно опремање зоне “Југоисток”. Нисмо више локална самоуправа која прича о привредном развоју и планира га, већ место где се тај развој и дешава и ова компанија је, уз друге велике инвестиције, као што је и градња погона “Линглонга”, прави пример за то - истакао је градоначелник Салапура.   
 
 
 
 
Директор погона “Т4Б” у Зрењанину, Роел Елфринк, истиче да је наш град одабран за производну локацију из више разлога и да се то у пракси и показало као веома добар пословни потез. 
- Републику Србију одабрали смо као земљу са највише инвестиционих потенцијала, веома образованим становништвом и висококвалитетним радницима. Знали смо и да Војводина и Зрењанин имају дугу традицију у области текстилне индустрије и квалификовану радну снагу. Када сам стигао у Зрењанин 2017. године нисам никог познавао, али смо од самог почетка остварили одличну сарадњу с локалном самоуправом, која траје до данас, и добили смо максималну подршку за све наше пројекте - рекао је директор Елфринк.  
 
Додао је и да у компанији планирају да уведу у асортиман још неке производе, као и да комплетну производњу извозе у западну Европу, уз планове да тржиште поставе и у Србији.  
 
 
 
 
“Талент фор блајндс” члан је белгијске породичне компаније “Копахом”. Прозводе извозе на тржишта Белгије, Холандије, Француске и Немачке. С обзиром на квалитет производа и продуктивност погона у Зрењанину, добијају одличне оцене клијената. Потврду успешности рада, али и добре сарадње с локалном самоуправом, добили су и од стране амбасадора Краљевине Белгије у Србији, који је два пута посетио производне погоне компаније у Зрењанину.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6750/OBILAZAK_HALE_T4B_0.jpg