Почели радови на рехабилитацији обилазнице око Зрењанина, од улаза у град на “Багљашу” до Михајловачког друма - капитална инвестиција од 260 милиона динара

Стругањем, односно уклањањем дотрајалог асфалта, почели су радови на потпуној рехабилитацији раније изграђене трасе обилазнице око Зрењанина. Радови су отворени у зони улаза у индустријску зону “Багљаш”, од кружне раскрснице ка старом арадачком друму и тај део обилазнице, све до кружне раскрснице код погона “Фулгара”, је од среде, 5. октобра, затворен за саобраћај. 
 
 
 
 
Укупна дужина трасе на којој ће се изводити радови износи 4,9 километара, али је дужина коловоза који ће бити обновљен нешто дужа - 5,7 км - због прикључака свим кружним раскрсницама, којих на овој траси има пет. Радови ће се изводити фазно, по деоницама између кружних раскрсница, а извођач је предузеће “Војпут” д.о.о. из Суботице. Планиран рок завршетка је 31. децембар 2022. године, у складу с временским приликама. Вредност ове капиталне инвестиције износи 260 милиона динара, инвеститор је ЈП “Путеви Србије”. Завршетком радова, раније изграђени део обилазнице око Зрењанина биће потпуно истог квалитета као новоотворена деоница од Михајловачког до Темишварског друма.
 
Недавно су завршени и радови на обнови коловоза на тзв. “старом арадачком друму”, целом дужином од преко 900 метара, чиме је и тај прилаз граду, односно индустријској зони “Багљаш” из правца Новог Сада, добио нову физиономију. 
 
 
 
Сви ови радови на рехабилитацији и обнови путне мреже наставак су обимних активности у тој области и градоначелник Симо Салапура оцењује их као нове лепе вести у години у којој су забележена рекордна улагања у изградњу и обнову саобраћајне инфраструктуре на територији града Зрењанина. 
- Улагања у путну мрежу Зрењанина, у саобраћајнице државног и локалног ранга, у 2022. години достигла су 1,3 милијарде динара, што је рекордан износ и мери се са више од 30 километара потпуно новог асфалта у самом граду и нашим насељеним местима. Средства су обезбеђена из буџета Града Зрењанина, Покрајине и Републике Србије, као још једна потврда наше добре међусобне сарадње, али и препознавања Зрењанина као важног центра наше земље и града у ком је неопходно обезбедити квалитетну и безбедну саобраћајну инфраструктуру - рекао је градоначелник Зрењанина, поводом почетка нових радова на обнови саобраћајница у нашем граду.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6751/RADOVI_OBILAZNICA_BAGLJAS_0.jpg