Избори за чланове Националних савета мањина одржавају се у недељу - градоначелник позива суграђане да изађу на биралишта

Избори за чланове националних савета националних мањина одржавају се у недељу, 13. новембра, а за 19 Савета националних мањина Републичка изборна комисија утврдила је 50 листа. По пет листа је потврђено за албанску, бошњачку, русинску и руску мањину, четири листе поднеле су Ашкалије, по три листе имају бугарска, буњевачка, египатска и словачка национална мањина. Између две листе бираће Роми, Румуни, Украјинци и Чеси, док су по једну листу предали Власи, Грци, Немци, Пољаци, Мађари и Словенци.
 
Савет за међунационалне односе града Зрењанина обавештава и позива припаднике националних мањина да искористе своје бирачко право и изађу на изборе за чланове Националних сaвета националних мањина 13. новембра 2022.године. 
 
На територији Града Зрењанина бирачко право на овим изборима остварује 10.091 припадник националних мањина. Могућност да гласају пружа им се на укупно 19 бирачких места - 11 у Зрењанину и 8 у насељеним местима. Слично као у другим изборним приликама, бирачка места отварају се у 7 и затварају у 20 часова. 
 
Градоначелник Зрењанина Симо Салапура такође позива суграђане, припаднике националних мањина, да у недељу изађу на бирачка места, и гласају за оне за које сматрају да ће их најбоље заступати у будућим саставима националних савета.
- Зрењанин је познат као мултиетничка и мултиконфесионална средина, у којој живе припадници више од 20 народа. То је наша цивилизацијска тековина и историјско наслеђе у ком је град одувек опстајао и развијао се. Савети националних мањина данас су места са ког њихови припадници остварују веће учешће у јавном животу и културну аутономију, и због тога је важно да што више наших суграђана с бирачким правом учествује у њиховом конситуисању. Град Зрењанин, као и до сада, биће отворен за најширу сарадњу са сваким од савета - поручио је градоначелник. 
 
 
Обавештење Савета за међунационалне односе града Зрењанина
 
Савет за међунационалне односе Града Зрењанина обавештава и позива припаднике националних мањина да искористе своје бирачко право и изађу на изборе за чланове Националних сaвета националних мањина 13. новембра 2022.године. 
 
A nagybecskereki Nemzetek Közötti Viszonyügyi Tanács értesíti a nemzetiségi kisebbségek tagjait, valamint felhívja figyelmüket, hogy használják ki szavazati jogukat és jelenjenek meg 2022. november 13-án a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsait illető választásokon. 
 
Rada pre medzinacionálne vzťahy Mesta Zreňanin oznamuje a vyzýva príslušníkov národnostných menšín aby využili svoje voličské právo a zúčastnili sa volieb členov Národnostných rád národnostných menšín ktoré sa budú konať 13. novembra 2022.
 
Consiliul pentru relațiile interetnice a orașului Zrenianin informează și invită membri minorităților naționale să-și exprime dreptul de vot și să vină la urne pentru Alegerile membrilor consiliilor naționale ale minorităților naționale pe 13 noiembrie 2022.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6794/Grad_00.jpg