Покрајинска влада издвојила 34,4 милиона динара за завршетак нове зграде Основне и средње школе “9. мај”

Покрајинска влада је, одлуком са јучерашње седнице, издвојила 34,4 милиона динара за завршетак нове зграде Основне и средње школе “9. мај” у Зрењанину, значајне инвестицијe у области образовања за АП Војводину и Град Зрењанин. Овим се стичу услови за коначан завршетак објекта који се, по фазама, гради од 2015. године.
 
 
 
Тада су, на месту старих помоћних просторија у дворишту школе, почели радови на новој школској згради, површине од око 700 квадратних метара. На једноспратном објекту су, у међувремену, завршени сви груби грађевински радови и уграђена столарија, тако да преостају занатски радови на фасади и унутрашњем опремању.
 
 
 
Нови простор за боравак деце и рад са ученицима са сметњама у развоју биће потпуно прилагођен европским стандардима, а пре свега специфичним потребама корисника, којих је у школи око 220. Главна зграда, у којој се сада организује највећи део наставе, на углу улица Народне омладине и Јована Поповића, неусловна је, и подигнута је још 1907. године, као средњошколски железнички интернат “Енгел”.
 
Основна и средња школа “9. мај” једина је на територији средњег Баната која кроз своју делатност врши образовање и васпитање деце са сметњама у развоју. Основана је 1966. године. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6788/SKOLA_9_MAJ_0.jpg