Градоначелник са својим сарадницима уручио новогодишње пакетиће ученицима Основне и средње школе „9. мај“ - идуће године нови објекат биће у функцији

Градоначелник Симо Салапура посетио је данас Основну и средњу школу „9. мај“ где је са својим помоћницима Маријом Дамјановић и Рајком Капеланом уручио новогодишње пакетиће ученицима те школе.

 


Градоначелник је истакао да су новогодишњи празници прилика да се покаже солидарност, хуманост и да се искаже саосећање према онима којима је то и најпотребније. 
- Основна и средња школа „9. мај“ је једна таква установа са којом имамо изузетну сарадњу, када је у питању не само образовање, већ и хуманитарне и едукативне активности када је реч о инклузији младих са сметњама у развоју на територији нашег града – рекао је он.

 


Навео је да ће следеће године, захваљујући средствима покрајинске Владе, бити завршен нови објекат школе, а да укупна вредност износи 35 милиона динара.
- Биће то нови објекат, али пре свега, омогућићемо боље и квалитетније услове и унапређен ниво рада у овој школи која броји преко две стотине корисника. Они су активни и када су у питању манифестације које се одржавају у нашем граду, најпре су то Инклузивне игре, обележавање Дана особа са Дауновим синдромом и Дана особа са аутизмом, дакле, то су акције са којима желимо да укажемо на ову популацију која је међу нама, која је уз нас, а такође да умањимо и рушимо предрасуде у друштву када су ове теме у питању – рекао је градоначелник Салапура.

Изразио је и велику захвалност руководству и свим запосленима у „9. мају“ и њима и ученицима честитао новогодишње празнике. 

 


      
 Директорка школе Снежана Вукић указала је да Град Зрењанин велику пажњу посвећује ученицима те школе, не само ове, већ дуги низ година уназад и да без те подршке, школа не би могла добро да функционише. 
- Традиционално, за крај године сву ту пажњу крунише овим пакетићима које наша деца с нестрпљењем ишчекују – рекла је она и такође навела да је покрајинска Влада издвојила средства на иницијативу локалне самоуправе за завршетак нове зграде.
- Тренутно имамо 198 ученика у нашој школи, услови рада су отежани, а нови објекат ће нам много значити јер ће и настава, као и сви други услови бити побољшани. Тренутно радимо у три смене, тако да је то, посебно за нашу децу са сметњама у развоју, прилично тешко. Имамо много ученика који долазе из насељених места, па настаје и проблем с превозом. Када зграда буде завршена сви ти услови биће побољшани – навела је Вукић.

 


Градоначелник је приликом данашње посете школи „9. мај“ обишао и „Данетов лавиринт“ у фискултурној сали за шта је новац обезбедио Покрајински секретаријат за спорт и омладину.   
- За то смо добили око 750 хиљада динара и набавили смо лавиринт који омогућава деци, првенствено предшколцима који имају било какву сметњу у физичком развоју, односно потешкоће у кретању, физичку активност на забаван начин – појаснила је директорка Вукић.

  
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6850/PAKETICI_9_MAJ_2022_00.jpg