Најављена традиционална манифестација Новогодишња чаролија – Град отвореног срца и програм на главном градском тргу поводом новогодишњих празника

У организацији града Зрењанина, Туристичке организације града Зрењанина, Културног центра Зрењанина и Канцеларије за младе на Тргу слободе у Зрењанину одржаће се традиционална манифестација “Новогодишња чаролија - Град отвореног срца”, пригодан програм поводом новогодишњих празника.
 
То је најављено на данашњој конференцији за новинаре у Градској кући на којој су говорили Сања Петровић директорка Туристичке организације, Влада Ђурић помоћник директора-руководилац програмске службе Културног центра, Николета Видаковић задужена за дечији програм и Марко Мишкељин из Канцеларије за младе, а присуствовао је и Рајко Капелан помоћник градоначелника задужен за ресор младих.

 

 

Како је речено, централни градски трг - Трг слободе, претворен је у Божићно село, са капијама, кућицама, јелкама, клупама са имелом и местима прилагођеним за фотографисање. На тргу је од 15. децембра организована продајна изложба производа домаће радиности, као и свакодневна продаја топлих напитака и брзе хране, попут лангоша, чаја, куваног вина и топле чоколаде са пригодном музиком са разгласа. На тргу ће бити постављено пет горионика (донација компаније ПерСу) са дрвеним пањевима за седење. 

Прослава почиње у петак, 30. децембра, у 18 часова, као Новогодишња увертира биће одржан дечији Новогодишњи вашар и спортско - плесни изазов.
Од 20 часова почиње програм за младе у организацији Канцеларије за младе, када ће се на централној бини на Тргу слободе од 20.30 часова смењивати наступи DJ и плесних група:  BUSH MAD SQUAD (Rege, Denshol, Afrobit - dva DJ, Jamajka/NS), TITO GARIMENDIA (Regeton, Salsa, Latino - DJ + plesna grupa, Kuba/BG), LOCKED (Hip - Hop, Rnb - DJ AS FM, NS ), SALMANOVIĆ (Hip - Hop, Afrobets - Nigerija/ZR), OGNJEN (Hip - Hop, Rnb - ZR)i KENDI (Hip - Hop- BG), „Млада беба" из Суботице и други. 

Прослава се наставља 31. децембра тачно у подне, када почиње Новогодишњи програм “Град отвореног срца”, а наступају Градски дечији хор, Инклузивни хор 9. Мај, Хор Вила и Црвенкапа, Хор Сањалице, КУД Моја Соса, ЦОТК Ђерђеф, КУД Пионир, ГПК "Free dance", Центар за игру Зрењанин, Петровградске мажореткиње, Музички студио Eutarpa", Babyroud studio и ЦЕКОМ - Центар за креативно одрастање младих. 
Програм ће бити употпуњен изложбом кућних љубимаца од 10 часова, а малишани на тргу биће почашћени пакетићима и слаткишима које ће им поделити Деда Мраз (покровитељ ПЕРСУ).

 

 

Град Зрењанин је расписао конкурс “Нацртај Новогодишњу честитку града Зрењанина” – такмичење за децу предшколског узраста и децу школског узраста до 10 година за избор најлепше честитке. Проглашење победника заказано је за 31. децембар.

 У вечерњим сатима, тачније од 22.30 часова, почиње концерт домаћих група: "Француска собарица", "Урош и нејаки", "Jimi Hendrix tribute band Elecrtic Universe".
Тачно у поноћ све који се одлуче да Нову 2023. годину дочекају на отвореном очекује спектакуларан ватромет!


 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6846/KZN_NG_PROGRAM_2022_00.jpg