Добар одзив у Михајлову: ПСС Зрењанин данас почела с обукама и пружањем помоћи за приступ платформи еАграр

Пољопривредна стручна служба Зрењанин, у складу с најављеним распоредом, почела је данас у Михајлову с програмом обука и предавања за пољопривреднике, у циљу помоћи за приступање интернет платформи еАграр. Представници ПСС у Михајлову бораве од 8 до 15 часова, а уз пољопривредне произвођаче из тог места, у месну канцеларију долазе и из суседног Јанковог моста. До 11 часова, уз стручну помоћ, успешну регистрацију обавило је двадесетак заинтересованих, а из Пољопривредне стручне службе кажу да је за обављање неопходне процедуре потребно до десет минута. 
 
 
 
 
Како се и очекивало, млађи пољопривредници, вичнији савременим технологијама, брже усвајају и прихватају инструкције и савете, док је оним нешто старијим потребно више времена, уз детаљнија појашњења. Уколико током данашњег боравка представника ПСС у том селу не буде довољно термина за све пољопривреднике који се јаве, обука ће се поновити, што ће бити случај и у другим насељеним местима.    
 
У Михајлову је посао добро организован у просторијама месне заједнице, и у реду је чекало десетак мештана. По речима Фламан Иштвана, секретара МЗ Михајлово, одзив пољопривредника је добар, а ову врсту помоћи од стране ПСС Зрењанин оцењује као веома корисну.  
- Очекујемо да ће увођење еАграра допринети и смањењу “папирологије”, уштеди у времену и пуно помоћи пољопривредницима, посебно када се буду давале субвенције. С друге стране, мислимо да ће нам се старији пољопривредници обраћати за помоћ, јер нису толико информисани и немају праксе у раду с “паметним телефонима” и лап-топовима. Зато нам значи и данашње присуство Пољопривредне стручне службе на терену, јер мештани имају више поверења да заврше овај посао који је држава предвидела, односно да се региструју на платформу еАграр - истиче секретар МЗ Михајлово.  
 
 
 
 
Након Михајлова, представници ПСС Зрењанин сутра настављају с едукацијом и пружањем помоћи пољопривредницима, а следећа месна заједница по реду је Клек.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6884/E_AGRAR_MIHAJLOVO_0.jpg