Зрењанин зеленији захваљујући турниру Србија опен - У оквиру акције “Једна карта – једно дрво“ укупно посађено 36.000 садница широм Србије

Србија је богатија за чак 36.000 садница платана и црвеног храста, захваљујући акцији „Једна карта – једно дрво“, која је имала за циљ да се за сваку продату карту на Србија Опен турниру посади једно дрво у градовима широм Србије. 

 

 

На овај начин обухваћено је готово 100 хектара земље у 27 градова и општина, на више од 120 локација. 
Овај број стабала годишње ће елиминисати више до 840.000 тона ЦО2 из ваздуха, чиме ће дугорочно бити остварен један од најзначајнијих доприноса озелењавању градова, квалитетнијој животној средини и бољем квалитету ваздуха у Србији.
Турнир Србија Опен није само велики спортски догађај, већ и платформа за стварање позитивног утицаја на читаво друштво и заоставштине која ће трајати много дуже него сама спортска манифестација.

 

 

Највећи број садница посађен је на територији града Зрењанина, укупно 4.500 комада двогодишњих садница врста Platanus sp. - Платан и Qurcus rubra - Црвени храст. 
Пролећном акцијом садње 2022. године посађено је 3.500 садница Платана у комбинату Пољопривредне школе у Зрењанину на дошколовавање, где ће ученици у склопу практичне наставе спроводити неопходну негу за даљи раст и развој. 

 

 

Јесењом акцијом садње 2022. године град Зрењанин постао је богатији за 1.000 садница Црвеног храста, које су посађене на следећим локацијама: Лазарево – Потез „Шоза“, парк у Банатском Деспотовцу, Перлез – Книћанински пут, Томашевац – пут према Самошу, сеоски парк у Лукином селу и Елемир – пут ка Бабатову.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6871/sadnja_00.jpeg