Gradska vlast

 

Gradonačelnik

Simo Salapura
Rođen 4. maja 1980. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je na Sportskoj akademiji u Beogradu i stekao stručne nazive viši sportski trener i viši menadžer u sportu. Master i doktorske studije završio je na Fakultetu za sport i turizam u Novom Sadu i stekao naučno zvanje doktor nauka u oblasti fizičkog vaspitanja, sporta i kineziterapije.
Od 2014. do 2017. godine vršio je funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza grada Zrenjanina, a od 2017. godine funkciju pomoćnika gradonačelnika. Nosilac je majstorskog karate zvanja - drugi dan i osvajač više nacionalnih i međunarodnih medalja kao sportista. 
Od 2007. godine učestvuje u kreiranju, sprovođenju i promociji programa rada s decom i osobama s invaliditetom.
Oženjen, otac dvoje dece.
Član je Srpske napredne stranke. 
Za gradonačelnika Zrenjanina izabran 18. septembra 2020. godine.

Zamenik gradonačelnika

Saša Santovac
Rođen 25.06.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju inženjer strukovnih studija, mašinske struke. Za poslanika u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine  biran je u tri saziva, gde je obavljao i ulogu šefa poslaničke grupe.
Za odbornika u Skupštini grada Zrenjanina biran je u pet saziva Skupštine grada.
Funkciju zamenika gradonačelnika Zrenjanina do sada je obavljao u dva mandata - od 2014. godine do 2016. godine i od 2016. godine. 
Oženjen, otac jednog deteta.
Član je Srpske napredne stranke.
Pomoćnici gradonačelnika:  
Stojanka Cica Vučković
pomoćnica gradonačelnika za oblast privrede i saradnje sa javnim preduzećima i ustanovama
Snežana Vučurević
pomoćnica gradonačelnika za oblast kulture, obrazovanja i ravnopravnosti polova
Rođena je 1966. godine u Žitištu.
Po zanimanju je profesor razredne nastave. Diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Somboru.
Radno iskustvo od 28 godina staža stekla je u OŠ “Sveti Sava“ u Žitištu. Od toga je osam godina radila kao pomoćnik direktora, a četiri godine i na mestu direktora.
Od decembra 2016. godine zaposlena je u Pedagoškom zavodu Vojvodine u Novom Sadu.
U periodu od 2017- januar 2022. vršila je dužnost načelnice Srednjobanatskog upravnog okruga. 
Tokom dugogodišnjeg rada u oblasti obrazovanja usavršavala je svoja znanja i kompetencije pohađanjem mnogobrojnih seminara vezanih za kvalitet rada škole, menadžment i upravljanje ljudskim resursima.
Takođe je učestvovala na mnogim edukacijama vezanim za rad lokalne samouprave, budžetiranje i mehanizme rodne ravnopravnosti. Ima položen državni stručni ispit. 
Udata je i majka jednog deteta.
 
 
Marija Damjanović
pomoćnica gradonačelnika za oblast unapređenja rada lokalne samouprave i digitalizaciju
Rođena je 1987. godine u Zrenjaninu, gde je završila Zrenjaninsku gimnaziju, društveno-jezički smer. 
Diplomirala je politikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, na kom je stekla i zvanje master politikologije za javnu upravu i lokalnu samoupravu.
Dosadašnje radno iskustvo stekla je radeći u srednjim školama u Zrenjaninu, kao profesor Ustava i prava građana i Sociologije. 
Učesnica je brojnih seminara, stručnih konferencija iz oblasti javnih politika i edukacije mladih. 
Govori engleski jezik.
Članovi gradskog veća:  

Radovan Višekruna

Rođen je 09.11.1954. godine. Po struci je diplomirani pravnik. Ima radni staž od 37 godina, zaposlen je u Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje kao Kontrolor nacrta rešenja. Oženjen je, otac troje dece i deda troje unučadi.
Član je Partije ujedinjenih penzionera Srbije.
Dragan Ćapin
Rođen je 1962. godine u Zrenjaninu. Završio je ekonomski fakultet, radio u MZ "Klek" na poslovima referenta Opštenarodne odbrane i društvene samozaštite, a zatim na poslovima sekretara MZ. 
Od 2012. godine postaje koordinator za rad MZ u Gradskoj upravi Zrenjanin, potom vrši funkcije šefa kabineta gradonačelnika i pomoćnika gradonačelnika Zrenjanina. 
Viši je vatrogasni oficir prve klase. Predsednik je Gradskog vatrogasnog saveza Zrenjanin, Vatrogasnog saveza Okruga i Vatrogasnog saveza Srbije. Dugogodišnji je član DVD Klek u kom je 15 godina obavljao dužnost predsednika. Za rad u oblasti vatrogastva nosilac je nekoliko odlikovanja i nagrada.
Član je Izvršnog odbora Crvenog krsta Zrenjanin, Izvršnog odbora Odbojkaškog kluba "Klek Srbijašume" i predsednik je Okružnog odbojkaškog saveza. 
Oženjen je i otac dvoje dece. 
Član je Srpske napredne stranke.
Vojislav Arsenov
Rođen je 1970. godine u Zrenjaninu. Po zanimanju je master ekonomije. Poseduje višegodišnje iskustvo u bavljenju preduzetništvom. 
Oženjen je i otac troje dece.
Član je Srpske napredne stranke. 
Dragan Gudžev
Rođen je 04.10.1977. godine. Po zanimanju je diplomirani inženjer za razvoj. Živi i radi u Zrenjaninu, u privrednom društvu "Automoto-tehnički centar" doo, na mestu direktora. Sudski veštak je Višeg suda u Zrenjaninu, za oblast motorna vozila.
Oženjen je i otac jednog deteta.
Marinel Mendrea
Rođen 1966. godine. Poseduje dugogodišnje iskustvo u preduzetništvu i  poljoprivredi. Oženjen, otac troje dece. 
 

 

Dr Mile Kovačević 
Rođen je 1966. godine u Zrenjaninu. Po struci je doktor medicine, specijalista za plućne bolesti. Zaposlen je u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Vasa Savić" Zrenjanin. 
Bio je član Gradskog veća od 2004. do 2012. godine i u prethodnom mandatu, od 2016. do 2020. godine, i odbornik Skupštine grada Zrenjanina od 2012. do 2016. godine. 
Oženjen suprugom Jelenom.
Član je Srpske napredne stranke.
Dejan Damjanović  
Rođen 20.12.1983. godine u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani inženjer informatike. Zaposlen u preduzeću za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom za proizvodnju obuće "STIL" d.o.o. Zrenjanin, na poziciji zamenika  generalnog direktora.
Član Pokreta socijalista i predsednik Gradskog odbora PS u Zrenjaninu.
Jožef  Stojko  
Rođen 1975. godine, profesor matematike u osnovnoj školi "Servo Mihalj" u Mužlji. 
Član Gradskog veća i u prethodnom sazivu.
Oženjen, otac dvoje dece.
Član je Saveza vojvođanskih Mađara i član Saveta SVM.
Biljana Guzina
Rođena je 1970. godine u Zrenjaninu, magistrirala na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, na studijskom programu marketing. Poseduje sertifikate iz oblasti kohezione politike i Interreg IPA programa, četvrte industrijske revolucije i novih tehnologija, cirkularne ekonomije i održivog razvoja na području EU. Poseduje dugogodišnje iskustvo u marketingu i promeni strategija i unapređenja i dobitnica je nagrade za najbolju ideju za inovativni proizvod 2014. godine. Obavljala je poslove kontrole sistema i procesa, a na Interreg IPA programu Rumunija-Srbija poslove internog asesora i monitoring eksperta. 
U periodu od 2016-2019. bila je odbornica u Skupštini grada Zrenjanina. 
Članica je Srpske napredne stranke.
Saša Kandić  
Rođen 30.08.1975. u Zrenjaninu. Po zanimanju diplomirani pravnik. Dugogodišnji preduzetnik, otac dvoje dece. 
Predsednik IO Socijaldemokratske partije Srbije u Zrenjaninu i član Glavnog odbora SDP Srbije.
Slaviša Vlačić 
Rođen je, živi i radi u Zrenjaninu, a po zvanju je master inženjer mašinstva. Zaposlen je u kompaniji „Telekom Srbija“, kao šef službe za mrežne operacije Zrenjanin. Oženjen je, otac dvoje dece. Član je Srpske napredne stranke.

Slike

  • /uploads/attachment/strana/2/gradska_vlastGrad_Zrenjanin_091.jpg