Izletišta na Tisi

Reka Tisa, najduža pritoka Dunava, nakon toka kroz pet evropskih država, uliva se u Dunav na teritoriji grada Zrenjanina, nedaleko od naselja Knićanin, i svojom levom obalom čini zapadnu granicu gradske teritorije u dužini od čak 50 kilometara. Na ovom delu njenog toka, smeštena u gustoj šumi, postoje dva uređena kupališta s pratećim sadržajima – "Babatovo" i "Žabaljski most". Kupalište "Babatovo" udaljeno je 15 kilometara od Zrenjanina, 4,5 km od naseljenog mesta Elemir i 3 km od mesta Taraš i, osim kupanja, nudi mogućnost bavljenja sportom i rekreacijom, a gosti predah mogu potražiti i u istoimenom restoranu. 
 
 
 
 
Izletištem "Žabaljski most", lociranom na 13 km zapadno od grada, pored magistralnog puta Zrenjanin – Novi Sad, upravlja Javno preduzeće “Gradska stambena agencija” Zrenjanin. Uz kupalište sa talpom i bazenom za decu, u okviru izletišta uređeni su prostor za kampovanje, sportski tereni za košarku, odbojku i odbojku na pesku, dečije igralište, kao i nekoliko ugostiteljskih objekata koji su aktivniji tokom letnje sezone. Dozvoljena je upotreba roštilja i pripremanje ribljih specijaliteta u režiji posetilaca izletišta.
 
 
 
 
Od 2017. godine organizuje se na ovom prostoru turistička manifestacija “Riznica Donjeg Potisja”, s ciljem da promoviše reku Tisu, njene vrednosti i potencijale, i podstiče boravak naših sugrađana na njenim obalama. Centralni deo manifestacije predstavlja pripremanje paprikaša od tiskog soma, uz prigodne kulturno-umetničke programe, etno izložbe i druge prateće sadržaje.