U planu izgradnja podzemnog skladišta gasa u Itebeju

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov primio je u Plavom salonu ministra energetike i rudarstva u Vladi Srbije, dr Petra Škundrića i tom prilikom upoznao ga sa radovima na izgradnji nove kotlarnice koja će, kako je rekao, umnogome poboljšati kvalitet i efikasnost grejanja u našem gradu.
Druga tema o kojoj je bilo reči jesu solarni kolektori u zrenjaninskoj bolnici, odnosno, obnovljivi izvori energije i uključivanje ministarstva u dalji projekat proširenja kapaciteta solarnih kolektora u bolnici, kao i o poboljšanju energetske efikasnosti i projektima na kojima redi Grad Zrenjanin.

 


Dr Petar Škundrić je istakao da je Banat značajan deo naše države u energetskom sektoru, posebno u sektoru gasa i nafte.
- Važno je reći da smo prvu fazu Banatskog dvora praktično završili i da ćemo ući spremni u zimski period sa potrebnim rezervama gasa kao i da planiramo da pristupimo izradi i izgradnji novog podzemnog skladišta gasa u Itebeju -  dodao je Škundrić.
On je govoreći o ceni prirodnog gasa istakao da do Ministarstva energetike još nisu stigli predlozi o promeni cene gasa.
- Cena gasa prirodnog gasa zavisi od cene gasa na svetskom tržištu, u proceduri je razmatranje eventualnog poskupljenja gasa, ali predlozi o promeni cene gasa još nisu stigli do Ministarstva - kazao je novinarima Škundrić.