Školi u Stajićevu potrebna pomoć Grada

Zamenik gradonačelnika Goran Kaurić i pomoćnik gradonačelnika Zorica Denda posetili su u petak Osnovnu školu «Sveti Sava» u Stajićevu, koju pohađa oko 180 đaka, a ono što predstavlja jedan od najvećih problema jeste dotrajao sistem grejanja.
Naime, kotlovi koji su u tom sistemu stari su više od trideset godina, a prema rečima Kaurića stručnjaci Tehničkog fakulteta zaključili su da popravke više praktično i ne može biti.
 
 
 
- U dogovoru sa gradonačelnikom, učinićemo da obezbedimo sredstva kako bismo obezbedili ovoj školi da se tokom zimskog raspusta zameni kotao i obezbedi nesmetano grejanje, ali i normalni uslovi za rad kako deci, tako i njihovim nastavnicima – rekao je on.     
Nakon razgovora sa direktorom i nastavnicima te škole Kaurić je istakao da osim tog, škola u Stajićevu ima i niz drugih problema i kazao da će se Grad, koliko za to bude mogućnosti, truditi da izađe u susret i pomogne toj, ali i ostalim školama na teritoriji Grada.
Direktorka škole Ljiljana Ristovski kaže da bi se, ukoliko se nešto ne preduzme, našli u nezavidnoj situaciji jer deca ne bi mogla da pohađaju nastavu zbog hladnih učionica.
 
 
 
- Vrlo nam je važno i urgentno da se problem sa dotrajalim kotlovima reši. Para je malo, a mnogo bi se toga ovde moralo uraditi. Susrećemo se i sa nedostatkom prostora. Naime, osim što nemamo kabinete za pojedine predmete, u našoj su školi i deca iz odeljenja škole 9. maj. Škola je stara i 2013. godine napuniće devedeset godina, što se i vidi po zidovima i drvenariji. Takođe, fiskulturna sala je veoma mala, naime, to je malo veća učionica i neadekvatna za izvođenje nastave. Na zgradi škole rekonstruisan je krov, a drugih, većih radova odavno nije bilo – dodala je ona i zahvalila se Gradu na zainteresovanosti za njihove probleme i obećanoj pomoći.
U sklopu škole nalazi se i predškolso odeljenje sa oko pedesetak mališana.