Kompanija „Levi 9“ poklonila računarsku laboratoriju TF „Mihajlo Pupin“

Kompanija iz oblasti informacionih tehnologija „Levi 9 IT Servis“, koja je prošle godine započela uspešnu saradnju sa Gradom Zrenjaninom i Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“, otvorila je danas najnoviju laboratoriju za računare na ovom fakultetu. Ovaj segment saradnje, kako je istaknuto, još jednom je dokazao da je kompanija „Levi 9“ uspela da realizuje svoju originalnu ideju o uspostavljanju perspektivnog IT centra u Zrenjaninu, zapošljavanjem određenog broja mladih stručnjaka iz ove oblasti, sa tendencijom povećanja ovog broja .

 

 

Današnjem otvaranju računarske laboratorije prisustvovali su specijalni savetnik ministra sporta i omladine, Marija Mitić, pomoćnik gradonačelnika grada Zrenjanina, Duško Radišić, direktor kompanije „Levi 9“ za Srbiju, Jan Dolinaj i dekan TF-a "Mihajlo Pupin" prof. Dr Milan Pavlović sa njegovim saradnicima.

 

Marija Mitić je, govoreći o projektu, rekla da je Nacionalna strategija za mlade definisala jedan od najvažnijih ciljeva - obezbeđivanje uslova za veću zaposlenost.
- Prošle godine je Ministarstvo omladine i sporta započelo komunikaciju sa nekoliko lokalnih zajednica inicirajući približavanje „realnom sektoru“ onog dela stanovništva koji, kao što svi možemo da vidimo, svoju budućnost pokušava naći u inostranstvu. Otvaranje laboratorija poput ove koja pruža zapošljavanje za mlade zapravo je dokaz da perspektiva zaista postoji. Čestitam svim učesnicima na ovom projektu, pod nazivom „Obezbedite posao kroz obrazovanje“ - gradu Zrenjaninu, Tehničkom fakultetu i Kompaniji „Levi 9“ - na dobroj saradnji - rekla je Marija Mitić.

 

   

 

- Uspeli smo, zahvaljujući projektu koji podržava Ministarstvo omladine i sporta da zaposlimo 30 mladih i to je istinski rezultat naših napora da zadržimo mlade u gradu - rekao je pomoćnik gradonačelnika, Duško Radišić, dodajući da naše visokoškolske ustanove pružaju obuke i pokazalo se da je to bila prava odluka.

 

Holandsko-srpska kompanija „Levi9 IT Servis“, koja već posluje u Novom Sadu, prva je IT kompanija koja ima zakupljenu kancelariju u samom centru Zrenjanina koja zapošljava oko 30 ljudi i otvara ovu modernu računarsku laboratoriju.
- Ovo je sledeća faza projekta koju naša Kompanija sprovodi zajedno sa Gradskom samoupravom i Tehničkim fakultetom Zrenjanin, a cilj nam je da pružimo podršku i pomoć Fakultetu u obuci novih studenata i zaposlenih. Najvažnija je činjenica da će studenti imati mesto gde mogu da steknu nova znanja i to je zapravo naša misija na ovom fakultetu - istakao je direktor kompanije „Levi 9“ za Srbiju Jan Dolinaj.

 

   

 

Dekan Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ prof. Dr Milan Pavlović rekao je da je otvaranje ove laboratorije veoma važno za zrenjaninsku visokoškolsku ustanovu.
- Na našem Fakultetu već postoji kompanija "Levi 9" koja zapošljava maturante koji bi trebali da osnuju novi softverski centar. Ovo je još jedno novo i pozitivno iskustvo za nas, poput onog sa kompanijom "NIS Gasprom Njeft", koja je investirala u Fakultet - rekao je dekan.