Potpisan ugovor o Golf centru u Zrenjaninu - Projekat od nacionalnog značaja

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i direktor Golf kluba „Sava“ iz Beograda Ivica Suturović potpisali su danas ugovor o zakupu zemljišta za zgradu Golf centra u Zrenjaninu. Predstavili su ovu investiciju od oko milion evra u prisustvu predstavnika Golf saveza Srbije, uključujući generalnog sekretara Irenu Suturović Bogdanović.

 

 

 

Zrenjanin će imati reprezentativan sportski centar, kada se golf navodi kao jedan od olimpijskih sportova, a neizgrađeni gradski deo imaće potpuno novi izgled. Pored otvorenih terena sa 9 rupa, što je međunarodni standard, centar će obuhvatati parking, zgrade i pomoćne objekte. Istovremeno će to biti i nacionalni trening centar za juniore, ali svi igrači će ga koristiti.

 

 

U centru kompleksa nalaziće se mali ribnjak, koji će osim drenaže i sportske namene imati i estetsku namenu. Pored zgrade nalaziće se moderno dečije igralište, što znači da će Zrenjanin osim terena za golf Žabalj i beogradske Ade Ciganlije ponuditi najbolje uslove za razvoj ovog sporta u Srbiji. Zrenjaninski golf centar imaće najduži trening centar od 350 m, a cela ograda oko kompleksa biće dugačka 2,5 km.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da je ovo jedan od projekata nacionalne improvizacije koji se sprovode u Zrenjaninu, Osim Paraolimpijskog trening centra i prostora za auto-moto trke i nacionalnog trening centra za borilačke sportove, što bi sve trebalo rezultirati novim razvojnim mogućnostima za grad.
- Želeli bismo da Zrenjanin postane sport grada i mnogo ulažemo u sport i infrastrukturu i to je rezultat, mogu reći, dugih pregovora sa Golf asocijacijom i mislim da je to sjajna vest. Ne mislim da je golf sport samo bogatih, a verujem da će ga igrati i veliki deo populacije, posebno mladi. Sve ovo čini Zrenjanin perspektivnim gradom, sa 8,2 odsto pada nezaposlenosti u 2015. godini, rekao je gradonačelnik.

 

 

Direktor golf kluba „Sava“ Ivica Suturović kaže da će zrenjaninski golf centar biti regionalni trening centar za juniore. On je razgovarao sa gradonačelnikom i njegovim timom o saradnji koja je rezultirala ovim ugovorom.
- Radimo na tome da dobijemo sve neophodne dozvole što je pre moguće kako bismo mogli da započnemo izgradnju i nadamo se sledeće godine, u ovo vreme će temelji biti spremni. U Srbiji ima oko 750 registrovanih igrača, od kojih su 200 deca. Golf se, kao olimpijski sport, uvodi u osnovnim školama, a takođe i u Zrenjaninu. Radimo na promociji golfa, posebno za decu - rekao je Suturović.

 

 

 

Sada postoji škola golfa u osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin", a otvorene su i neke druge škole u ​​Beogradu, Novom Sadu i Nišu. U osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" 20. marta 2015. godine održana je promocija golfa.

 

Irena Suturović Bogdanović, generalni sekretar Golf saveza Srbije, rekla je da je to bio ogroman projekat i za Grad i za Udruženje.
- Drago mi je što smo upravo u Zrenjaninu dobili takvu podršku za ovaj sport. Projekat je veoma važan i za golf klub „Sava“, koji obezbeđuje sredstva i za Golf savez Srbije koji nam omogućava da ovaj sport, najpopularniji pojedinačni sport na svetu, učinimo dostupnim ljudima, naročito deci u Srbiji - rekla je Irena Suturović Bogdanović.

 

 

Trenutno se škola golfa organizuje u zrenjaninskoj osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin", a program razvoja golfa obuhvata i škole u ​​Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Promocija golfa održana je u školi "Žarko Zrenjanin" 20. marta 2015. i učenici te škole su sa velikom pažnjom i interesovanjem prihvatili ovu zanimljivu akciju.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/3922/GolfCentar_Ugovor_0.jpg