Najlepše finale Zimskog turnira u malom fudbalu: deci iz pet ustanova i udruženja podeljeno 200 kg slatkih i slanih proizvoda

Zimski turnir u malom fudbalu, čija je završnica odigrana u nedelju, imao je danas još jedno, možda i najlepše finale - u prostorijama Crvenog krsta podeljeno je 200 kg slatkih i slanih proizvoda, prikupljenih poslednjeg dana turnira, u okviru akcije “Sportom za bolje sutra”. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina i predsednik Fudbalskog saveza grada Saša Santovac i generalna sekretarka Crvenog krsta Aleksandra Tanasijević uručili su pakete predstavnicima Centra za socijalni rad grada Zrenjanina (za decu u hraniteljskim porodicama), ustanove “MOST” (za decu u “Našoj priči”, “Alternativi” i Sigurnoj kući), Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama “Suncokret”, odeljenja pedijatrije Opšte bolnice “Đorđe Joanović” i Osnovne i srednje škole “9. maj”.  
 
 
 
 
- Grad Zrenjanin pomogao je organizaciju Zimskog turnira u malom fudbalu, a naša ideja bila je da, završnog dana turnira, ulaz u halu bude neki proizvod slatkog ili slanog programa, s ciljem da svi zajedno pomognemo onima kojima i naše malo mnogo znači. Naš gest nekom je veoma značajan, nekom smo izmamili osmeh i odlučili smo da ono što je prikupljeno, ali i dodatno obezbeđeno od strane kompanije “PerSu”, dodelimo deci u okviru nekoliko ustanova i udruženja u našem gradu - istakao je Saša Santovac i dodao da je, po prvi put, ove godine Zimski turnir organizovan pod okriljem Fudbalskog saveza grada, te da će humanitarni karakter zadržati i ubuduće. Zahvalio se svim našim sugrađanima koji su na ovakav način iskazali svoju humanost i obezbedili veliku količinu slatkih i slanih darova.  
 
 
 
 
Poslednjeg dana Zimskog turnira u malom fudbalu, u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu odigran je i humanitarni meč između selekcija “Zrenjanin grad sporta” i Žandarmerije, čiji je pokrovitelj bila kompanija “PerSu” i uoči koje je deo prikupljenih paketa predat organizatorima turnira.
 
Kao znak pažnje za pomoć i doprinos u organizaciji turnira, zamenik gradonačelnika Santovac danas je uručio zahvalnice kompaniji “PerSu” i organizaciji Crvenog krsta Zrenjanin, čija je generalna sekretarka Aleksandra Tanasijević rekla da današnje uručenje donacije predstavlja još jedan primer dobre saradnje između sportskih klubova, sportista i sportskih radnika iz našeg grada sa Crvenim krstom.
 
 

- Već tri godine organizujemo akciju “Sportom za bolje sutra”, i naši mladi volonteri bili su tim povodom angažovani na gotovo svim značajnijim sportskim manifestacijama u gradu, kao što je bio slučaj i tokom trajanja Zimskog turnira u malom fudbalu. U toku finalnog dana organizovali smo prikupljanje donacije koju uručujemo danas, a namenjena je onima za koje mislimo da je to najpotrebnije, našim najmlađim sugrađanima u stanju socijalne potrebe ili u nekim posebnim, marginalizovanim grupama, kao i deci koja se nalaze na lečenju u našoj Opštoj bolnici - istakla je Tanasijević.     
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6385/santovac_paketici_crveni_krst_0.jpg