Na Trgu slobode plesali i družili se zrenjaninski predškolci: od septembra s ponosnom titulom - “Đak prvak!”

Ples predškolaca, gradska manifestacija pod nazivom “Zdravo, svete!”, održana je danas osmi put na Trgu slobode. U prisustvu dece predškolskog uzrasta iz svih zrenjaninskih vrtića, njihovih vaspitača, roditelja, baka i deka, manifestaciju je otvorio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, uz podsećanje da je ovakvu manifestaciju predškolaca Zrenjanin pokrenuo kao prvi grad u Srbiji, pre sedam godina.  
 
 
 
 
“Nema lepšeg ukrasa koji možemo danas da pošaljemo s našeg trga, iz našeg grada, upravo sa ove manifestacije. Zahvaljujući roditeljima, bakama, dekama, a pre svega vaspitačima Predškolske ustanove, draga deco, vi ćete od jeseni imati novu, ponosnu titulu “đak prvak”. Ja vam na tome čestitam, želim vam mnogo uspeha u đačkom dobu, u novim izazovima, sa starim i novim drugarima u školama”, rekao je gradonačelnik i najavio i ove godine akciju dodele besplatnih udžbenika, školskih torbi i pribora, na početku naredne školske godine.  
 
Poželeo je predškolcima i da im predstojeći raspust protekne u zdravlju, igri, radosti i lepom odmoru.    
 
 
 
 
Prisutnima se obratio i direktor Predškolske ustanove Zrenjanin Željko Cvijanović, koji je rekao da je na trgu danas okupljena budućnost našeg grada.  
“Mi smo jedan deo posla na njihovom obrazovanju i vaspitanju uradili, nadam se da su od nas poneli mnogo znanja i veština i želim im sreću u budućnosti”, poručio je Cvijanović mališanima.   
 
Ples predškolaca pokrenuli su 2016. godine Grad Zrenjanin i Predškolska ustanova Zrenjanin, uz podršku vaspitača i koordinatorke plesa Nikolete Vidaković, a po uzoru na tradicionalnu svečanost u kojoj učestvuju maturanti. Koliko je manifestacija predškolaca zaživela u našem gradu svedoči i činjenica da je danas u njoj učestvovalo nekoliko stotina dece, koja su se za ples pripremala u svojim vrtićima. 
 
 
 
 
Oni su, u plavim i roze majicama s motivima manifestacije, igrali uz taktove pesme “Zdravo svete, još uvek sam dete”, autora Zrenjaninaca Marka Pejčića i Igora Dunđerskog, za koje je korišćena tema iz “Krcka Oraščića” Petra Iljiča Čajkovskog
 
Manifestaciju je uveličao i hor dečjeg vrtića “Maslačak”, s vaspitačem Jasminom Ružić, koji je izveo pesmu o gradu Zrenjaninu. Autor teksta je Jasmina Ružić, a muziku je komponovao Marko Pejčić.   
 
 
 
Uz gradonačelnika Salapuru, svečanosti su prisustvovali i zamenik gradonačelnika Saša Santovac i pomoćnici gradonačelnika Snežana Vučurević, Marija Damjanović i Rajko Kapelan.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7031/PLES_PREDSKOLACA_2023_0.jpg