Asfaltiranje atarskog puta između Orlovata i Botoša/Tomaševca počeće do kraja septembra

Asfaltiranje sadašnjeg atarskog puta između Orlovata i Botoša/Tomaševca, dužine 5,5 kilometara, počeće do kraja septembra. U situaciji kada je zatvoren drumsko-železnički most preko Tamiša, ovi putarski radovi predstavljaće olakšanje za meštane Orlovata i Tomaševca, biće na korist i Botošanima, u jeku aktivnosti za trajno rešavanje saobraćajnih pravaca u naseljima oko Tamiša.
 
 
- Asfaltiranje atarskog puta počeće do kraja septembra. Podsećam da je i u toku projektovanje i dva mosta - novog drumskog i železničkog, te da je izvesno da će građevinska dozvola za drumski most biti pripremljena najkasnije do kraja godine. U stalnim smo kontaktima i sa Ministarstvom građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, i s javnim preduzećima "Putevi Srbije" i "Železnice Srbije", kako bi problemi s kojima se suočavaju meštani naših naseljenih mesta uz Tamiš što pre bili trajno rešeni - istakao je ovim povodom gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.
 
 
 
Podsećamo, atarski put od Orlovata do raskrsnice s asfaltnim putem između Botoša i Tomaševca, izveden je 2019. godine sa stabilizovanom podlogom koja omogućava presvlačenje asfaltom, bez komplikovanih i dužih radova na putnoj podlozi. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7170/Atarski_Orlovat_0.jpg