Zrenjanin domaćin 10. “Digitok” konferencije: “Orao je sleteo!”, putovanje kroz tehnologiju, nauku i biznis

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura otvorio je, u konferencijskoj sali hotela “Vojvodina”, jubilarnu, desetu “Digitok” konferenciju, pozdravljajući, kako je rekao “digitalnu zajednicu Srbije, verovatno danas u Zrenjaninu u najjačem sastavu”. Zahvalio se organizatorima na energiji, entuzijazmu i sposobnosti da prezentuju ono što je najaktuelnije u digitalnom svetu, okupljajući pritom, iz godine u godinu, sve više učesnika, predavača i posetilaca.
 
 
 
 
“Deseti put jeste ovakva tema ovde, ali treći put u ovom formatu, kada je u pitanju “Digitok”. Lepo je kada imate ovako mladu publiku i lepo je kada mladi sigurno mogu odavde da ponesu neka nova znanja i da će predavači i teme koje su pred nama biti inspiracija i za neku buduću karijeru”, poručio je gradonačelnik i dodao da grad Zrenjanin, između ostalog i zbog ovakvih manifestacija i događaja, počinje da oskudeva u smeštajnim kapacitetima.
“Naš grad jeste opredeljen za neku vrstu kongresnog turizma i to želimo da unapređujemo, ali su već nekoliko godina kapaciteti tokom “Digitoka” puni. Želimo da rastemo, kao što raste i ova konferencija, dogovaraćemo se s organizatorima u kom smeru to da rešavamo”, rekao je još gradonačelnik. 
 
 
 
 
Istakao je i da se konferencija ove godine održava u svetlu još jednog velikog jubileja u našem gradu, pedesete godišnjice od osnivanja Tehničkog fakulteta “Mihajlo Pupin”.
“Upravo sutra je ta proslava na fakultetu i sigurno je da na smeru za informacione tehnologije ima odličnog kadra i mogućnosti da se i ovakvi sadržaji unaprede. Pozivam organizatore i da razmisle o temama za narednu godinu, s obzirom da je Zrenjanin Nacionalna prestonica kulture, a pošto je i grad sporta, ove godine su Olimpijske igre, mi baštinimo 24 olimpijske medalje, to jeste neki put uspeha i neka i to bude inspiracija svima vama”, kazao je gradonačelnik na otvaranju “Digitok” konferencije. 
 
Publici su se predstavili i organizatori Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović
 
 
 
Krovna tema celog ovogodišnjeg “Digitalk” događaja, kako E-Commerce Days-a, tako i Digitalk konferencije svakako je veštačka inteligencija koja se nametnula kao tema broj jedan u poslednje dve godine. Otuda i slogan “Orao je sleteo!”, koji najavljuje svojevrsno “kosmičko” putovanje kroz tehnologiju, nauku i biznis. 
 
Kako iskoristiti ovu tehnologiju, koje sve mogućnosti pruža, kako se prilagoditi tehnologiji i iskoristiti je na najbolji mogući način, posetioci će moći da čuju od vrhunskih stručnjaka koji su već stekli dovoljno iskustva da mogu svoja znanja preneti i publici koja se ovih dana okupila u Zrenjaninu. 
 
 
 
Prvi deo “Digitalk” događaja, E-Commerce dani, počeo je juče i završava se danas, dok Digitalk konferencija traje tri dana i završava se u nedelju. Pokrovitelj događaja je Grad Zrenjanin, a manifestacija je uvrštena u kalendar manifestacija od posebnog značaja za grad. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7440/Digitalk_2024_otvaranje_0.jpg