Uručeni bicikli čiju je kupovinu sufinansirao Grad Zrenjanin i dodeljene nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa za izbor najlepšeg dvorišta i terase

U Gradskoj bašti danas organizovana je podela bicikala sugrađanima koji su ih nabavili na osnovu raspisanog javnog poziva, a čiju je kupovinu sufinansirao Grad Zrenjanin.
Takođe, uručene su nagrade najuspešnijim učesnicima konkursa “Najlepše dvorište i terasa na teritoriji grada Zrenjanina” koji su zajednički sproveli Grad Zrenjanin i JKP “Čistoća i zelenilo”.

 

 

Šef odseka za zaštitu i unapređenje životne sredine Grada Zrenjanina Jelena Poučki ukazala je da lokalna samouprava sprovodi niz aktivnosti u cilju zaštite životne sredine te se tako i konkurs za subvencionisanje kupovine bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta realizuje već četvrtu godinu zaredom.

 


- Svake godine izdvajamo sve veći iznos sredstava, naime, prošle godine za kupovinu sto biciklova opredeljeno je milion dinara, dok je ove godine kupljen 221 bicikl, a Grad za tu namenu izdvojio 2.210.000 dinara - kazala je ona i izrazila zadovoljstvo što građani biraju bicikl kao ekološki prihvatljiv transport.

 


Inače, Grad Zrenjanin sprovodi ove konkurse od 2021. godine, u prvoj godini subvencija je iznosila po pet hiljada dinara za nabavku 40 bicikala , a kasnije, zbog velikog interesovanja povećana je na deset hiljada dinara.
Nabavka bicikala sprovodi se sa ciljem povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.
Plan je da se ova aktivnost nastavi i u narednim godinama izdvajanjem dodatnih sredstava.

 


 
Kada je reč o konkursu “Najlepše dvorište i terasa na teritoriji grada Zrenjanina” tehnički direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Vladimir Vujin izrazio je zadovoljstvo što se na taj konkurs odazvao veliki broj ljudi.
- Komisija je izašla na teren, odabrani su najlepši balkon i dvorište, a obezbeđene su nagrade za sva prva tri mesta i nadamo se da će sledeće godine odziv sugrađana biti još veći, a dvorišta i terase još lepše – rekao je on.

 


Prva nagrada u kategoriji dvorišta dodeljena je Svetlani Crnjanski iz Kleka, druga nagrada Dušici Stevanov iz Lazareva, a treća Radmili Radišić iz Zrenjanina.
U kategoriji najlepša terasa, prvo mesto osvojio je Tomi Borki, drugo mesto Marijana Dopuđa, a treće Jelena Milošević, svi iz Zrenjanina.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7524/NAJLEPSA_BASTA_I_BICIKLOVI_2024_00.jpg