Nastava za prvi razred Poljoprivredne škole u zgradi stare Medicinske

Gradonačelnik Zrenjanina dr Mileta Mihajlov i pomoćnica gradonačelnika Zorica Denda posetili su danas učenike i nastavnike Poljoprivredne škole čija će nastava od danas biti organizovana u zgradi stare Medicinske škole
- Danas je prvi radni dan Poljoprivredne škole u novim prostorima. Prostor stare Medicinske škole ustupila nam je katolička biskupija i njima se zahvaljujem na velikoj pomoći. Taj prostor smo adaptirali i priveli nameni tako da će se nastava za oko 150 učenika prve godine odvijati ovde. Što se tiče Poljoprivredne škole, stručne ekipe su krenule u akciju, počeli su procenu da li bi tu školu trebalo rušiti ili postoji mogućnost adaptacije. Kada budemo dobili njihov konačan izveštaj onda ćemo doneti odkulu kako ćemo se ponašati išta raditi za iduću godinu - kazao je gradonačelnik Mihajlov napominjući da je u adaptaciju stare medicinske škole uloženo 2,2 miliona dinara.

 

  


Direktor Petar Đurić kaže da im je poseta gradonačelnika značajna jer, smatra on, to znači podršku u dugoročnom rešavanju problema.
- Ovo je naš privremeni smeštaj na godinu dana nakon čega ćemo tražiti trajno rešenje, a za to će nam biti potrebna pomoć svih faktora, od grada, preko Pokrajine do Republike. Stručnjaci treba da procne statičku stabilnost zgrade, pošto je to spomenik kulture ne možemo prenagljeno odlučivati niti o rušenju, niti o rekonstrukciji jer moramo poštovati mišljenje stručnjaka. Skupština Grada je formirala radnu grupu koja će odluku doneti – rekao je direktor Đurić.
Prema njegovim rečima, prva dva dana učenici će raditi nauređenju školskog prostora, a ti dani računaće im se kao ferijalna praksa ili kao praktična nastava, tako da učenici neće gubiti radne dane.