Gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Skupštine grada čestitali Kurban bajram

Povodom velikog muslimanskog praznika Kurban bajrama, koji je počeo juče, 6. novembra, i traje četiri dana, zajedničku čestitku svim vernicima islamske veroispovesti koji žive na teritoriji Grada Zrenjanina uputili su gradonačelnik Zrenjanina, dr Mileta Mihajlov, i predsednik Skupštine grada Zrenjanina, Aleksandar Marton.
 
"U ime Grada Zrenjanina, Skupštine grada i u svoje lično ime, svim sugrađanima islamske veroispovesti upućujemo iskrene čestitke povodom Kurban bajrama, uz želje da ovaj praznik mira i tolerancije provedu u porodičnom okruženju, zdravlju i miru. Neka i ovaj praznik doprinese međusobnom razumevanju i vekovnoj slozi među svim, ovde prisutnim narodima, bez obzira na veru ili naciju" – poručili su gradonačelnik Zrenjanina i predsednik Skupštine grada.
 
Islamski vernici slave hadžijski Kurban bajram ili Dan žrtve, praznik mira i tolerancije, koji se obeležava  u znak sećanja na Avramovo žrtvovanje sopstvenog sina.Kurban bajram se naziva i hadžijski zato što se toga dana završava glavno godišnje hodočašće Kabe (Ćabe) u Meki. Svi muslimanski verski praznici računaju se po mesečevoj, a ne po sunčevoj godini, a Kurban bajram je dva meseca i 10 dana posle Ramazanskog bajrama.