U Ečki počeo sa radom vrtić za decu od tri do pet godina

U dečijem vrtiću "Zvezdica" u Ečki počele su sa radom dve grupe za decu predškolskog uzrasta, od 3 do 5 godina. Direktor Osnovne škole “Alkesandar Sabovljev”,  Bugar Marinel kaže da je to za Ečku veliki trenutak, jer po prvi put u istoriji tog sela postoji takva grupa.

 


- Zahvalio bih se gradonačelniku i zameniku gradonačelnika koji su pomogli da realizujemo ovaj projekat. Mi smo pri školi imali pripremnu predškolsku grupu koja je bio obavezna, ali smo zahvaljujući lokalnoj samoupravi, ali i inicijativi roditelja, uspeli da realizujemo ono što smo odavno planirali – rekao je Bugar, istakavši da je rad ovakve grupe od izuzetnog značaja ne samo za decu već i njihove vaspitače.


- I njima i njihovim vaspitačima biće mngo lakše kada kasnije krenu u predškolsku grupu, pa i školu jer su već naviknuta na dispiplinu i rad. To je veoma bitno, ali ne samo to, važno je da se druže dok su mali kako ne bi bili pored računara, ili vreme prvodili sa starijima. Izuzetno sam zadovoljan i odzivom roditelja jer nismo očekivali da će popuniti dve grupe, a koliko čujem, ima interesovanja i za formiranje treće grupe – istakao je Marinel Bugar.

 


Vrtić u Ečki je danas posetio zamenik gradonačelnika Goran Kaurić koji je tom prilikom istakao da je i sam iznenađen tolikim odzivom, i pritom istakao zadovoljstvo što preko četrdesetoro dece, koja su prijavljena, daju perspektivu tom selu.
- U početku je postojala bojazan da se možda neće prijaviti dovoljan broj za rad jedne grupe, ali, ispostavilo se sasvim drugačije. Grad finansira lične dohotke nastavnog osoblja  koje ovde radi i naravno da smo spremni da ovakvim inicijativama i ubuduće izađemo u susret – rekao je Kaurić pohvalivši roditelje koji su odradili kampanju, kontaktirali roditelje koji imaju malu decu, prikupili potpise i praktično inicirali realizaciju ovog projekta.


- Raduje me što ima interesovanja i za formiranje treće grupe, za decu do tri godine. Međutim, to iziskuje drugo osoblje. Ukoliko zaista postoji potreba mi ćemo se uključiti u tu akciju i pomoći, jer, deca su budućnost Zrenjanina – dodao je Kaurić.
Prema njegovim rečima, u planu je i obnavljanje igrališta u dvorištu kako bi boravak dece bio što bezbedniji i prijatniji.