Скупштина града одржала је 39. седницу

Након прошлонедељне паузе 39. седнице Скупштине града Зрењанина, седница је настављена данас и завршена је после двочасовног рада.

 

Посланици су усвојили предлог о раскиду мандата члану Скупштине Драгану Прекајском и о потврђивању мандата за Васу Јованова, који је тада и званично положио заклетву.

 

Усвојено је неколико приједлога одлука о стварању повољнијег инвестиционог амбијента и доласка два страна инвеститора у наш град: Одлука о усвајању Плана детаљне регулације пословног комплекса аустријске компаније ''Supernova – MTK BEG 01'', Одлука о проширењу слободне зоне Зрењанин и Закључни нацрт о оправданости проширења слободне зоне, као и елаборат о оправдању продаје земљишта у индустријској зони '' југоисток '' по цени нижој од тржишне у корист немачка компанија "Gutta Werke" Ltd, Београд.

 

Председник Одбора за фабрику лекова „Југоремедија“ Владимир Пецикоза прочитао је закључак који је Одбор усвојио наводећи да нико не негира закључак да је стечај Фабрике лекова „Југоремедија“ АД Зрењанин намерно урађен, док Скупштина тражи да сви надлежни државни органи и сви релевантни субјекти предузму хитне мере за решавање стања у Фабрици лекова „Југоремедија“ АД Зрењанин, како би се избегао прекид рада фабрике и смањивање за 460 запослених. Закључак је Скупштина прихватила једногласно.

 

Одборници су већином гласова усвојили нацрт Акционог плана локалног запошљавања, као и закључни предлог Јавног комуналног предузећа „Градска топлана“ у вези са учешћем у пројекту обнове даљинског грејања у Зрењанину.

 

Назив улице Берберско Болница - Д у Зрењанину промењен је у улицу Арчибалд Рајс.

 

Једна од тачака данашњег дневног реда била је и она која је проузроковала прекид претходне седнице Скупштине. Већином гласова присутних одборника је предлог да се формира истражни одбор у вези са разрешењем директора "Апотека"  Зрењанин, Едит Ходи Фукс. Било је 21 глас за, 13 против и 26 суздржаних.