Компанија „Леви 9“ поклонила рачунарску лабораторију ТФ „Михајло Пупин“

Компанија из области информационих технологија „Леви 9 ИТ Сервис“, која је прошле године започела успешну сарадњу са Градом Зрењанином и Техничким факултетом „Михајло Пупин“, отворила је данас најновију лабораторију за рачунаре на овом факултету. Овај сегмент сарадње, како је истакнуто, још једном је доказао да је компанија „Леви 9“ успела да реализује своју оригиналну идеју о успостављању перспективног ИТ центра у Зрењанину, запошљавањем одређеног броја младих стручњака из ове области, са тенденцијом повећања овог броја .

 

 

Данашњем отварању рачунарске лабораторије присуствовали су специјални саветник министра спорта и омладине, Марија Митић, помоћник градоначелника града Зрењанина, Душко Радишић, директор компаније „Леви 9“ за Србију, Јан Долинај и декан ТФ-а "Михајло Пупин" проф. Др Милан Павловић са његовим сарадницима.

 

Марија Митић је, говорећи о пројекту, рекла да је Национална стратегија за младе дефинисала један од најважнијих циљева - обезбеђивање услова за већу запосленост.
- Прошле године је Министарство омладине и спорта започело комуникацију са неколико локалних заједница иницирајући приближавање „реалном сектору“ оног дела становништва који, као што сви можемо да видимо, своју будућност покушава наћи у иностранству. Отварање лабораторија попут ове која пружа запошљавање за младе заправо је доказ да перспектива заиста постоји. Честитам свим учесницима на овом пројекту, под називом „Обезбедите посао кроз образовање“ - граду Зрењанину, Техничком факултету и Компанији „Леви 9“ - на доброј сарадњи - рекла је Марија Митић.

 

   

 

- Успели смо, захваљујући пројекту који подржава Министарство омладине и спорта да запослимо 30 младих и то је истински резултат наших напора да задржимо младе у граду - рекао је помоћник градоначелника, Душко Радишић, додајући да наше високошколске установе пружају обуке и показало се да је то била права одлука.

 

Холандско-српска компанија „Леви9 ИТ Сервис“, која већ послује у Новом Саду, прва је ИТ компанија која има закупљену канцеларију у самом центру Зрењанина која запошљава око 30 људи и отвара ову модерну рачунарску лабораторију.
- Ово је следећа фаза пројекта коју наша Компанија спроводи заједно са Градском самоуправом и Техничким факултетом Зрењанин, а циљ нам је да пружимо подршку и помоћ Факултету у обуци нових студената и запослених. Најважнија је чињеница да ће студенти имати место где могу да стекну нова знања и то је заправо наша мисија на овом факултету - истакао је директор компаније „Леви 9“ за Србију Јан Долинај.

 

   

 

Декан Техничког факултета „Михајло Пупин“ проф. Др Милан Павловић рекао је да је отварање ове лабораторије веома важно за зрењанинску високошколску установу.
- На нашем Факултету већ постоји компанија "Леви 9" која запошљава матуранте који би требали да оснују нови софтверски центар. Ово је још једно ново и позитивно искуство за нас, попут оног са компанијом "НИС Гаспром Њефт", која је инвестирала у Факултет - рекао је декан.