Обележавање Дана ослобођења

Дан ослобођења града Зрењанина у Другом светском рату обележен је полагањем венаца код споменика Жарку Зрењанину и код спомен обележја на Багљашу ..

 

 

 

Обележавање 72. годишњица ослобађања града Зрењанина почела је пријемом у кабинету градоначелника за представнике Амбасаде Руске Федерације, Војске Србије и бораца Другог светског рата / СУБНОР /.

 

 

 

Венац војницима Црвене армије, који су погинули у биткама за ослобођење Зрењанина у октобру 1044. године, положили су војни аташе пуковник Владимир Корњејенков, као и председник Градске скупштине Зрењанин Оливер Митровић и заменик председника Љуба Травица, док су венац код споменика Соњи Маринковић, посвећеног убијенима 1941. године, положили представници Удружења ветерана СУБНОР.

 

 

Такође венац код споменика Жарку Зрењанину положили су градоначелник Чедомир Јањић, заменик градоначелника Саша Сантовац и начелник Градске управе Јасмина Малинић, као и представници руске делегације, Војске Србије и Удружења ветерана.

 

 

 

- Дан ослобођења, који се традиционално обележава у Зрењанину, врло је важан дан у историји нашег града. „На нашој територији је поражен фашизам, наш град је ослобођен и започео је нови део историје. Наравно да ћу поновити да смо поносни на све људе који су учествовали у ослобађању града и наше земље - рекао је градоначелник Јањић.

 

 

     

Говорећи о значају овог дана, Владимир Корњејенков је рекао.

 

 

- Ослобођење је организовао командант другог Украјинског фронта, маршал Малиновски. По мом мишљењу ово је веома важан дан, не само за историју овог града, већ и за Србију. Србија гради своју будућност и притом не сме заборавити своју историју, шта је добро, а шта лоше.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3933/polaganje_venaca_17.jpg