Потписан уговор о Голф центру у Зрењанину - Пројекат од националног значаја

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и директор Голф клуба „Сава“ из Београда Ивица Сутуровић потписали су данас уговор о закупу земљишта за зграду Голф центра у Зрењанину. Представили су ову инвестицију од око милион евра у присуству представника Голф савеза Србије, укључујући генералног секретара Ирену Сутуровић Богдановић.

 

 

 

Зрењанин ће имати репрезентативан спортски центар, када се голф наводи као један од олимпијских спортова, а неизграђени градски део имаће потпуно нови изглед. Поред отворених терена са 9 рупа, што је међународни стандард, центар ће обухватати паркинг, зграде и помоћне објекте. Истовремено ће то бити и национални тренинг центар за јуниоре, али сви играчи ће га користити.

 

 

У центру комплекса налазиће се мали рибњак, који ће осим дренаже и спортске намене имати и естетску намену. Поред зграде налазиће се модерно дечије игралиште, што значи да ће Зрењанин осим терена за голф Жабаљ и београдске Аде Циганлије понудити најбоље услове за развој овог спорта у Србији. Зрењанински голф центар имаће најдужи тренинг центар од 350 м, а цела ограда око комплекса биће дугачка 2,5 км.

 

 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да је ово један од пројеката националне импровизације који се спроводе у Зрењанину, Осим Параолимпијског тренинг центра и простора за ауто-мото трке и националног тренинг центра за борилачке спортове, што би све требало резултирати новим развојним могућностима за град.
- Желели бисмо да Зрењанин постане спорт града и много улажемо у спорт и инфраструктуру и то је резултат, могу рећи, дугих преговора са Голф асоцијацијом и мислим да је то сјајна вест. Не мислим да је голф спорт само богатих, а верујем да ће га играти и велики део популације, посебно млади. Све ово чини Зрењанин перспективним градом, са 8,2 одсто пада незапослености у 2015. години, рекао је градоначелник.

 

 

Директор голф клуба „Сава“ Ивица Сутуровић каже да ће зрењанински голф центар бити регионални тренинг центар за јуниоре. Он је разговарао са градоначелником и његовим тимом о сарадњи која је резултирала овим уговором.
- Радимо на томе да добијемо све неопходне дозволе што је пре могуће како бисмо могли да започнемо изградњу и надамо се следеће године, у ово време ће темељи бити спремни. У Србији има око 750 регистрованих играча, од којих су 200 деца. Голф се, као олимпијски спорт, уводи у основним школама, а такође и у Зрењанину. Радимо на промоцији голфа, посебно за децу - рекао је Сутуровић.

 

 

 

Сада постоји школа голфа у основној школи "Жарко Зрењанин", а отворене су и неке друге школе у ​​Београду, Новом Саду и Нишу. У основној школи "Жарко Зрењанин" 20. марта 2015. године одржана је промоција голфа.

 

Ирена Сутуровић Богдановић, генерални секретар Голф савеза Србије, рекла је да је то био огроман пројекат и за Град и за Удружење.
- Драго ми је што смо управо у Зрењанину добили такву подршку за овај спорт. Пројекат је веома важан и за голф клуб „Сава“, који обезбеђује средства и за Голф савез Србије који нам омогућава да овај спорт, најпопуларнији појединачни спорт на свету, учинимо доступним људима, нарочито деци у Србији - рекла је Ирена Сутуровић Богдановић.

 

 

Тренутно се школа голфа организује у зрењанинској основној школи "Жарко Зрењанин", а програм развоја голфа обухвата и школе у ​​Београду, Новом Саду и Нишу. Промоција голфа одржана је у школи "Жарко Зрењанин" 20. марта 2015. и ученици те школе су са великом пажњом и интересовањем прихватили ову занимљиву акцију.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/3922/GolfCentar_Ugovor_0.jpg