Почело уређење леве и десне стране Бегеја, од лучног пешачког до железничког моста: мења се изглед и овог дела града

Након измуљавања и чишћења Бегеја у непосредној близини лучног пешачког моста, у насељу „Берберско“, где је изграђен пристан у оквиру ИПА пројекта прекограничне сарадње Србија – Румунија, јуче је настављено уређење леве и десне стране канала Бегеј, на потезу до железничког моста. Радове су данас обишли заменик градоначелника Зрењанина Саша Сантовац и помоћник градоначелника Душко Радишић
 
 
 
 
Радишић је навео да је рок за завршетак три месеца, а да је вредност радова 40 милиона динара. Ове радове, са по 20 милиона динара, финансирају Град Зрењанин и ЈВП „Воде Војводине“. 
- Грађани имају прилику да виде како изгледа део Бегеја на којем је изграђен пристан, а који смо уредили. Сада је, након уклањања вегетације и измуљавања, три пута шири на том делу тока. Желимо да тако изгледа целом дужином тока кроз Зрењанин, да наши суграђани могу да уживају у шетњи или рекреацији његовим обалама - рекао је Радишић.
 
 
 

Он је додао да је на потезу чије је уређење почело планирана и градња стазе, па ће практично шеталиште које је изграђено до пристана бити продужено све до такозваних „малих улица“ код железничког моста, и водиће поред школе “2. октобар” и насеља “Ружа Шулман”. Такође, у плану је и бициклистичко-пешачка стаза која ће повезати овај део града са већ постојећом стазом Зрењанин - Ечка.
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5702/Ciscenje_Begeja_19-06-2020_0.jpg