Седница Градског штаба за ванредне ситуације: појачане мере заштите, епидемиолошка ситуација у даљем погоршању, апел за поштовање постојећих мера

Градски штаб за ванредне ситуације града Зрењанина одржао је данас 37. седницу, разматрао актуелну ситуацију на територију града у вези са пандемијом вируса КОВИД 19 и донео закључак о појачаним мерама заштите становништва, уз констатацију да оне представљају један од последњих корака пре увођења ванредне ситуације на територији града. 
 
 
 
 
Командант Градског штаба за ванредне ситуације, градоначелник Симо Салапура, рекао је након седнице да, према најновијим подацима, у Зрењанину има 458 активних случајева заразе, уз око још 50 слободних места у болничким установама, и поново нагласио да донете појачане мере не могу дати резултате уколико се не поштују досадашње и да грађани морају бити свесни тежине и сложености ситуације у којој се налазимо.
- Анализирали смо данас ситуацију на територији Града Зрењанина, она је веома озбиљна, компликована и забрињавајућа, врши се велики притисак на здравствени систем, још има на располагању слободних капацитета, али се они веома брзо пуне. Додатни капацитети отворени су на досадашњем Одељењу педијатрије Опште болнице, а ствара се и резервна варијанта у Бањи Русанди. Мере које су већ на снази су и најбитније и једноставне су - то је ношење маски, дистанца, хигијена и што мање контаката. У том смислу посебно апелујем и на радне колективе, и на породице и на појединце, да се придржавамо тих мера. Лична савест и лична одговорност су најбитнији. Јасно је да живот не сме стати, да мора да постоји, али морамо и да се сачувамо од болести, а посебно да сачувамо наш здравствени систем. Око 60 здравствених радника је или позитивно, или било у контакту са зараженима, и то умногоме онемогућава нормално функционисање система - нагласио је градоначелник.
 
Додао је и да смо сваким даном ближе увођењу ванредне ситуације, али да било које донете мере неће дати жељене резултате, уколико их се грађани не придржавају.  
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5804/Gradski_stab_14-11-2020_0.jpg