Потписани купопродајни уговори за десет сеоских кућа с окућницом: породице које виде будућност на селу имаће у томе помоћ локалне самоуправе

Потписивањем купопродајних уговора између продаваца, купаца и Града Зрењанина, јуче је у Градској кући завршен овогодишњи циклус акције коју реализује Министарство за бригу о селу, о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом. Након  свечаности у Београду, где су купцима који су изабрани на основу критеријума јавног конкурса додељена средства за куповину од стране министарства, потписивање у Зрењанину окупило је нове власнике и продавце десет сеоских кућа, а у име Града Зрењанина, уговоре је потписао заменик градоначелника Саша Сантовац
 
 
 
 
Честитајући новим власницима кућа на селу, у име Града Зрењанина, градоначелника и у своје лично име, заменик Сантовац изнео је податак да су, закључно са овим потписивањем купопродајних уговора, на територији Града Зрењанина додељене 42 куће. 
“Тиме је заокружена целина за ову годину, уз очекивања да већ у наредној години буде нових потписивања, јер смо видели да је ова акција наишла на позитиван одјек и размишљање, с обзиром да су куће додељене у 14 насељених места. Највише их је у Белом Блату - осам, а предњаче и Перлез, Томашевац, Банатски Деспотовац, где су купљене по четири куће. Први пут се данас потписује уговор и за једну кућу у Ечки”, казао је заменик Сантовац и додао да се локална самоуправа, кроз своје активности, труди да обезбеди што боље услове за живот на селу.
 
 
 
 
“Кроз акцију “Да нам села буду ближа”, коју спороводе градоначелник, заменик, помоћници, челници јавних предузећа, обилазећи сва насељена места, сагледавају се проблеми с којима се суочавају грађани у тим месним заједницама и траже се могућности за њихово решавање. Данас је усвојен и предлог Одлуке о буџету за 2023. годину, очекујемо наредног петка да га потврди и Скупштина града и њим су предвиђена средства за нове инфраструктурне пројекте у сеоским срединама, али и за улагања у образовање, у школе и објекте предшколског боравка. Отварањем млађих вртићких група у 15 сеоских средина пружамо прилику родитељима да имају равноправније услове у односу на оне који живе у граду и да малишани имају сличне погодности. Честитам вам још једном, уз жељу младим паровима који су добили кров над главом, да у наредном периоду и прошире своје породице”, поручио је заменик Саша Сантовац на јучерашњој свечаности. 
 
 
 
 
Власници нових сеоских кућа с окућницом постале су породице Новаковић/Стојков (Меленци), Доватов Цера (Меленци), Бренда/Раду (Ечка), Пакаи/Шуља (Бело Блато), Хајриз/Коломпар (Перлез), Иванов (Перлез), Милошевић (Перлез), Ћосовић (Лазарево) и Микља (Орловат). За ову акцију и даље влада велико интересовање, у Министарству за бригу о селу најављују њен наставак следеће године, а подаци о броју продатих кућа наговештавају повратак у сеоске средине и заустављање дугогодишњег тренда исељавања, јер све ове породице своју будућност виде управо на селу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6836/UGOVORI_KUCE_NA_SELU_09_12_2022_0.jpg